zondag, februari 12, 2006

De collega's

Mag ik u even voorstellen:

Joseph Lombardt assistent wijnmaker van Dal Josafat winery, hij leert mij de kneepjes van het vak witte wijnmaken. Hij lust graag een biertje en vooral dikke steaks van minimaal 300 gram. Dat weerhoudt hem er niet van in een tank te klimmen om 'doppe' eruit te scheppen.

Ernie, master van de sakpers. Leert mij alles over skeiers, leidingen, pompen, hoppers, press in mode 1, free run juice, pressjuice, final press en dat soort dingen. Hij is relaxed en geduldig met deze Hollander die van niks weet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

jij raar praten ik niet snap niet jou
skeiers? hoppers?
en wie heeft ernie zijn beentjes eraf geraspt, foei!
vertel nog eens hoe warm het daar is want hier is het nat en koud

Udo zei

Tsja, sommige woorden zijn leuker in het Afrikaans. En dat zijn de beentjes van Joseph hoor!
Over warm en koud kan je in de nieuwe posting lezen.

Kleinebroer