dinsdag, februari 20, 2007

Wijnbar Vyne

Wat doe je op een zondagmiddag zonder afspraken? Juist, een beetje wandelen door Amsterdam. Winkels kijken en verbazen over de drukte. Dan op zoek naar wijnbar Bubbles aan de Nes, maar die zijn we kennelijk voorbij gelopen, niet gevonden!

Dan naar Vyne op de Prinsengracht. Een pijpenla, strak ingericht en bommetjevol mensen. Veel jonge mensen, het zal een hippe hotspot zijn. Het aantal open wijnen is enorm, de drie Enomatic kasten is bij lange na niet genoeg, de koelkasten eronder puilen uit van de flessen. We kiezen twee witte wijnen uit die goed zouden moeten passen bij een hapje van coquille St. Jacques: een weissburgunder en droge Vouvray. De prijzen zijn fors, zeer fors. Voor een proefglaasje betaal je in dit geval ongeveer 5 euro, voor een 'vol' glas een tientje. De glazen zelf zijn heel ok, maar de hoeveelheid is net genoeg voor twee slokjes. De combinatie met het eten was niet geweldig, de coquille was veel hoger op smaak dan de wijn.

Afsluiten met een flight pinot noir: een Sancerre, een Duitse van Jacob Duijn en een Chileen. De wijnen zijn prima, de prijs voor de flight acceptabel (ik geloof 11 euro). Voor 5 proefbeetjes en twee hapjes waren we 30 euro kwijt en met 3 euro fooi erbij is dat veel geld.

De totaalindruk is wel positief: mooie inrichting, goede glazen, kundig personeel. De prijs is voor mij veel te hoog, maar als de bar gewoon volzit kan ik de ondernemer geen ongelijk geven.
Oh ja, wat echt niet kan: een glas Champagne (M&C) voor onze ogen teruggieten in de fles omdat het verkeerd was ingeschonken.

Geen opmerkingen: