woensdag, februari 07, 2007

De buit is binnen

Vanmiddag even geloerd in de kelder en jawel daar zit nu 8500 liter Groot Parys in de tank. Voor onze ongehoute Chenin Blanc 5000 liter en 3500 liter voor onze gehoute Chenin Blanc. Die paar uur parsen voor je eigen wijn blijft toch heel spannend. De wijn, die er van wordt gemaakt, wordt wel voor een paar jaar geschonken en iedereen kan dan zo maar zeggen wat ze er van vinden. Wat natuurlijk goed is, maar als het van jezelf is...

Vanochtend om 06.00 uur gestart en om 09.29 uur klaar met onze eigen wijn. Alles binnen op een zo laag mogelijke temperatuur. Boland Kelder, die de wijn voor ons maakt, is gewend aan grote hoeveelheden. Echter zij eren gelukkig ook het kleine. Als we met de lorrie (vrachtauto) bij de kelder aankomen, is de aflaaibak bij de kelder al afgespoten en ook de leidingen naar de tanks zijn schoongemaakt. Onze druiven worden dus, zover dat mogelijk is in een zo grote kelder, met zo veel mogelijk 'liefde' behandeld.
Op het moment dat we onze eigen kelder op het estate krijgen kan alles dus alleen nog maar beter worden. Dan kunnen we echt micro gaan managen. Alle krentjes kunnen er dan uit. De druiven kunnen dan ook nog zachter worden behandeld, want nu gaan ze toch in een lorrie met minimaal 6 ton gelijk. We hopen dat dit in 2008 werkelijkheid gaat worden!

Morgen naar ons jong blok. Twaalf ton druiven worden geparst en die gaan ongeveer 5000 liter wijn opleveren. Over een maand of 4 weten we of dit blok (in de toekomst) de concurrentie aan kan met de oude stokken op klipperige (rotsachtige) grond, die we vandaag hebben geparst.
Alsof jong oranje tegen oranje voetbalt dus. Wederom, we zijn benieuwd en een ding is zeker: het leven is dus echt leuk!

Geen opmerkingen: