woensdag, januari 31, 2007

Mineralen

Met al die oogstberichten zou ik nog vergeten dat ik zelf ook af en toe wat proef. Zoals afgelopen dinsdag met het Perswijn panel: 24 Puligny Montrachets. Daar zaten een paar pracht exemplaren bij, wel duur, tot euro 70,- aan toe. Zeer interressant was een serie van vier 1e cru wijnen van Sauzet naast elkaar:
Sauzet Les Folatières 2003: rijpe neus, honing (botritys?), boterbabbelaars, veel smaak 17/20

Sauzet Les Perrières 2003: rokerig, vuursteen, mineralig, volle aanzet, mooi verweven hout, citrus, zeer getypeerd. 17,5/20

Sauzet Champ Canet 2003: rokerig, rijpe banaan, complex, volle,dikke wijn, heftig, veel smaak, lengte en complexiteit. 18/20

Sauzet Les Garenne 2002: nog gesloten, iets rokerig en honing, mineralig, fraai zuur, lengte. 17/20

Geen opmerkingen: