woensdag, januari 17, 2007

Gaja proeverij

Een gewone dinsdagavond verandert in een hele speciale als je 20 Gaja wijnen te proeven krijgt.

Piemonte
2005 Rossj Bas: lichtgeel, kruidig, heide, honing. Vol, rijp, mild, mineralig, fraai bittertje. 14,5/20
2004 Sito Moresco: kersen, iets bloemig, vanille, pruimen. Frisse aanzet, nog jong, stevig zuur, elegant, tabak. 15/20

Barbaresco
2003 Barbaresco: open, zwoel, rijpe kersen, pruim, vanille, drop. Dik, volle aanzet, erg jong, drop, mooie zuren. 17-/20
1990 Barbaresco Sori Tildin San Lorenzo: kruidig, boers, truffel, krentjes, tabak. Stevig, mineralig, laurierdrop, potlood, tannine iets streng, licht medicinaal. 16,5/20

Barolo
2001 Langhe Sperrs: zwoel, zoete maraska kersen, rozijnen. Dik, stevig, veel smaak, mooi zuur, veel fruit, mineralig, erg jong, verleidelijk en ondanks alle smaken toch elegant. 18+/20

2001 Conteisa: zwoel, rijpe kersen, brandewijn, pruimen. Stevige aanzet, mineralig, ijzer, mooi zuur, nog veel te jong. 16/20
2000 Conteisa: halfopen, potlood, kruidig, duurt even voordat het mooi wordt. Zwoel, rijp, niet zoveel zuur, kruidig, drop, laurier. 16,5/20
1999 Conteisa: open, elegant, lekker rijp fruit, verleidelijk. Vol, dik, stenig, drop, kreupelhout, complex, zeer fraai. 18-/20
1998 Conteisa: kruidig, bosgeuren, laurier en drop. Vol, veel zuren, relatief licht van structuur, toch krachtig, veel power, zuur iets storend. 16/20
1997 Conteisa: opvallend vrijwel geen verbruining in kleur. Bosgeuren, truffel, chocolade, rijp fruit, complex. Vol, stevig, mineralig, rijp fruit, toch elegant, lange afdronk. Waanzinnig lekker. 18,5/20
1996 Conteisa: mooie ontwikkeling, laurier, drop, bordeaux neus, lekker rijp. Zeer krachtig, veel smaak, veel tannine, veel zuur, beetje grof, laurierdrop. 16,5/20

Toscane Bolgheri Ca´Marcanda
Promis 2004: cassis, kersen, bessen, iets scherp. Fris, volle aanzet, rond, fruitig (rood en zwart), veel extractie. 14,5/20
Magari 2003: halfopen, cassis, kersen, zwoel, chocolade. Frisse aanzet, cassis, opvallende zuurgraad, lekker vol, afdronk glad en rijp. 15+/20
Camarcanda 2003: open, zwoel, kruidig, verleidelik, krenten, chocolade. Sappig, kruiden, mooie zuren, veel smaak, veel fruit, redelijk klassiek. 16,5/20

Brunello di Montalcino Pieve Santa Restituta
1999 Rennina: al iets ontwikkeld, bosgeuren, paddestoelen, krenten. Wat droge aanzet, vol, veel tannine en zuur, anijs, rustiek. 14,5/20
1998 Rennina: bosgeuren, thee, kruidig,peper, drop, leer. Vol, zeer krachtig, tabak, beetje moeilijk. 14/20
1996 Rennina: open, droppig, laurier, pruimen, donkere tonen. Vol, zeer veel smaak, tannine en zuur, anijs, fraai. 16/20
1995 Rennina: boers, truffel, potlood, leer. Vlurk? Licht muffig, boers, teer, lastig. 14/20?
1993 Rennina: elegant, mooi ontwikkeld, ler, teer, tabak, zeer intrigerende neus. Pittig, veel van alles, anijs, complex, misschien iets grof. 16-/20
1991 Rennina: zeer ontwikkeld, zadel, teer, laurierdrop, anijs. Donkere tonen, bos, leer, wat hard. 14,5/20

De l'Amuse kaasjes gingen er na afllop grif in, samen met een Taylor's Vintage Port 1995 :-)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

oioioi wat een topavond

Anoniem zei

Toch heb jij nog wel eens een bijzondere dinsdagavond...:-)

Anoniem zei

Je kunt beter stellen dat hij soms ook wel eens een gewone dinsdagavond heeft.
Geub