dinsdag, januari 23, 2007

We gaan ervoor

Gisteren aan het begin van de avond de suikers terug gekregen van de kelder. En jawel onze chardonnay kan geoogst worden.

Suikers zijn tussen de 21.5 en 22.7 balling. Suiker/zuur okay, PH okay, fysiologische rijpheid okay. Gekoppeld aan de weersvoorspelling (35˚ plus voor de komende dagen) maakt de keuze gemakkelijk om te starten met oogsten. Normaal wacht je nog een dag of 2 om zeker te zijn van je suikers, maar gezien de weersvoorspelling gaan we voor woensdag. Waarom dan niet wachten vragen jullie je misschien af? Het zit namelijk zo, dat Boland Kelder (de coöperatie) alleen goed betaalt als de suikers van de chardonnay minimaal 21 balling is. Als je hier onder zit krijg je haast niets en zijn al de inspanningen van een heel jaar voor niets geweest!


Woensdag 24 januari wordt dus DE dag.
Wat apart zal zijn, is dat we direct op de eerste dag gaan oogsten voor onze eigen wijn. Het grootste deel (95%) van onze druiven gaat namelijk naar Boland en de beste 5 % gebruiken we voor onze eigen wijn. De laatste jaren was het zo dat we reeds een aantal dagen hadden geoogst voordat we aan onze wijn begonnen, maar nu dus als eerste.


De oogst, ze zeggen hier pars, -bakken zijn vanochtend reeds op de vrachtauto gezet en Donovan, onze voorman is nu de townships in om extra mensen te gaan werven.
Morgenvroeg, 06.00 uur sharp, gaan we ervoor.........................!

Geen opmerkingen: