dinsdag, maart 07, 2006

Micro

In Dal Winery zijn we bezig met een soort experiment. We hebben 5 open bakken gevuld met goede shiraz druifjes (300 kilo per bak) en de natuur doet zijn werk. In het weekend is de gisting begonnen en twee keer per dag breken we de hoed en mixen we de boel een beetje. De suikers dalen als een gek en de temperatuur stijgt aanzienlijk. Als alles goed blijft gaan wordt dit een toppertje.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt m.i. een heel "gekookt" wijntje

je Hendrik

Anoniem zei

Udo,

Wat een leuk/gek verhaal.
Iedereen zit maar aan te *klooien* met diverse spullen om een knappe wijn te maken.
Nu doen jullie *niets*, laten de natuur zijn/haar gang gaan en het is meteen een toppertje!

Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Hou ons op de hoogte aub.

Anoniem zei

Zo is het natuurlijk ooit begonnen! Amateur wijnmakers, zoals Geub en ik jaren zijn geweest, vertrouwen voor een groot deel óók op de natuur. Dat kan wel eens mis gaan, als je b.v. 150 kilo appels fijngesneden in een (nieuwe) regenton in je kamer hebt, naar bed gaat en de zaak gaat gisten.....

Anoniem zei

nou kan ik me nog herinneren dat kleine vliegende azijnmakertjes grote problemen konden veroorzaken en 300 kilo klinkt als een redelijk grote bak.
geeft dat geen probleem of leven die rakkertjes niet in zuid afrika?

Udo zei

de temperatuur was laag bij het begin, nu zit het op 24 graden, dat is voor rode wijn nog heel behoorlijk. Het is gewoon leuk om erbij te doen, in plaats van die grote tanks van 100.000 liter!
fruitvliegjes zijn er wel, maar niet veel en hebben kennelijk niet teveel invloed.