zondag, maart 05, 2006

Even een wijnweetje

Pinotage is een typische Zuid Afrikaanse druif. In 1925 kruisde professor Abraham Izak Perold van de Universiteit van Stellenbosch de pinot noir en de cinsaut (terplaatse hermitage genoemd) tot pinotage. Het doel was het edele karakter van de pinot te combineren met de makkelijke groeicapaciteit van de cinsaut. Het resultaat kwam pas in 1947: een geheel nieuwe druif met zijn eigen karakter. Als de druif op de juiste grond staat, er niet teveel druiven per hectare geoogst wordt en vooral op het juiste moment geoogst wordt dan krijgt de wijn geuren en smaken van banaan, pruim, kersen en cassis.

1 opmerking:

Anoniem zei

"Als de druif op de juiste grond staat, er niet teveel druiven per hectare geoogst wordt en vooral op het juiste moment geoogst wordt dan krijgt de wijn geuren en smaken van banaan, pruim, kersen en cassis."

Zo niet...de smaak van verbrand rubber???

AmitiƩs,
Mathieu