Osmose kennen we maar al te goed in de wijnmakerij, je ontrekt water aan de most voor meer concentratie (uiteindelijk ook van alcohol). Maar er is een heftige discussie gaande over de hoge alcohol percentages de laatste jaren. Met een nieuwe machine van Vaslin-Bucher kan je de wijn alle kanten op manipuleren.
- most concentratie
- wijn concentratie
- alcohol reductie van wijn
- zuur reductie van wijn
Hun 'Redux' machine reduceert het suiker gehalte van de most en schijnt geen invloed te hebben op de smaak.
Bij Boland gebruiken we een 'gewone' osmose machine om te concentreren, en zeer spaarzaam om enkele van de betere wijnen wat meer body te geven.
vrijdag, maart 10, 2006
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Hoi Udo,
Persoonlijk vind ik dat overconcentratie en hoog alcohol percentage ten koste gaan van elegantie. Niet echt mijn wijnen dus,...ik zoek elegantie in een wijn. Elegante wijnen zijn ook gastronomisch stukken beter inzetbaar!
AmitiƩs,
Mathieu
Hallo Udo, je schrijft:
Met een nieuwe machine van Vaslin-Bucher kan je de wijn alle kanten op manipuleren
Het woord manipuleren is erg ongelukkig gekozen. Welke consument wil er gemanipuleerde wijn?
Denk ook aan de discussie n.a.v.
het nieuwe verdrag EU-USA.
Beste groeten,
Jacob
Een reactie posten