zondag, mei 03, 2009

Geweldige wijn op pagina 12

Ger schreef het gisteravond al: op pagina 12 van Perswijn staat een lovende beschrijving van de Cabernet Sauvignon van Cape Rock. In de rubriek 'Geselecteerd' is te lezen:

Het gebied van de Olifantsrivier is een van de nieuwere wijnregio's van Zuid-Afrika. Het is een enorm gebied, dat ten noorden van Swartland ligt. Het beslaat de gehele kuststreek en loopt een flink stuk landinwaarts, in de richtng van de grens met Namibië. Niet direct een gebied voor wijn, zou je denken, vanwege de warmte. Maar Cape Rock - opgericht in 2001 - laat zien dat er mogelijkheden zijn voor rood. In eerste instantie werd gemikt op een soort Rhônewijnen van syrah en mourvèdre, maar de cabernet sauvignon blijkt het hier ook verrassend goed te doen. De wijn is opmerkelijk elegant en open van karakter, en met zijn rijping op een combinatie van Frans en Amerikaans eiken lekker exotisch in zijn vanille, zonder dat het overdreven is. Een bijzonder glas Cabernet, veel wijn voor je geld, in de geur heerlijk breed en zwoel, in de smaak niet te zwaar, gelikt; romig, sappig, mooie tannines, geweldige wijn.
Het eindoordeel: vijf sterren.

Wijnmaker Gavin Brand ontcijferde het Nederlands van het ingescande artikel dat ik hem mailde en reageert met veel gevoel voor understatement: "It is a very nice little writeup from what I could understand."

Wijn proeven?
Dat kan op zondag 18 mei in het Mövenpick in Amsterdam (tijdens Ontdek de Nieuwe Wereld).
Wijn bestellen?
Snel, snel, snel naar onze site.

Ook geschreven door Sabina, want Udo zit in Zuid-Afrika.

Geen opmerkingen: