zondag, mei 10, 2009

Feestje

Wat doe je als er wijnmakers overkomen voor een etentje? Juist, je bereidt een leuke proeverij voor. Wijn voor wijn ingeschonken, de meeste bij eten. Willie en Tania de Waal van wijnhuis Scali zijn goed in het herkennen van druiven en streken. Bij de meeste wijnen zaten ze dicht in de buurt.
Dit dronken we:

aperitief
Rustenberg rousanne 2008

bij pindasoep:
Beaumont Hope Marquerite chenin blanc 2008

bij gevulde skorsies:
Groot Parys chenin blanc 2008 vatgegis
Groot Parys chardonnay 2008 vatgegis

tussenwijn:
Sequillo blanc 2007

hoofdgerecht:
Steytler pinotage 2006
Columella 2006

tussenwijn:
Huet Le Mont Vouvray moelleux 1997

bij dessert:
Groot Parys Vin de Paille 2008

Het was een groot feest en alle wijnen waren goed tot zeer goed. Ik ben helemaal klaar voor de volgende groep die vanavond in Kaapstad aankomt.

Geen opmerkingen: