vrijdag, oktober 31, 2008

Het is hier fantastisch

Een paar dagen geleden verscheen dit draadje op het wijnprikbord. Tijd voor een terug- en vooruitblik.

Ik ben in september 2006 gestart, een spannende tijd. Van loondienst en zekerheid naar zelfstandig ondernemer en onzekerheid. Nooit heb ik getwijfeld, want wat ik deed en doe is veel leuker dan als loonslaaf werken met vrijwel dagelijkse stress. Vanaf het eerste moment heb ik wat winst gemaakt, maar omdat cash-flow de eerste tijd het grootste probleem is heb ik nooit veel 'inkomen' uit de zaak gehaald. En ach, omdat er veel bekend is via deze weblog kan ik dat bedrag ook wel verklappen: €1.000,- per maand.

Het blijkt dat je daar prima van kan leven, veel kosten worden natuurlijk door 'de zaak' betaald. Volgend jaar verwacht ik een meer normaal salaris aan mezelf te kunnen uitbetalen omdat WineMatters sinds 1 oktober 2008 schuldenvrij is. En ik moet wellicht ook gaan denken aan pensioenopbouw.

Oh ja, over de omzet van 2007 was ik al zeer tevreden en de eerste drie kwartalen van 2008 heb ik een omzetstijging weten te boeken van 51%. In het laatste kwartaal zal dat percentage niet lukken, maar een flinke stijging staat vast.

Stilstaan is achteruitgang en daarom ben ik nu aan het nadenken over een volgende stap. Wat in ieder geval blijft is dat ik klein wens te blijven (dus geen personeel) en dat ik ZA specialist blijf. Wel ben ik bezig met samenwerkingen, wil ik meer freelance klussen erbij doen en ik wil een poging doen om wat Horeca klanten te krijgen. Daar neem ik een half jaar de tijd voor en ik start met zo'n 10 tot 12 'targets'. Mocht het niets worden of ik vind er geen klap aan dan stop ik met het Horeca avontuur. Komende woensdag staat de eerste afspraak in de agenda bij een restaurant in Amsterdam.

Samenvattend: ik vind mijn werk zeer leuk om te doen en het gaat financieel snel de goede kant op. Laat maar horen wat jullie er van denken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik drink er vandaag een Scali Pinotage 2003 op!

Hendrik