zondag, december 31, 2006

Jaar in, jaar uit

Het ene jaar is de andere niet, soms kabbelt je leven vredig voort en soms gaat alles op z'n kop. Het afgelopen jaar gebeurde er van alles:

Januari: al vrij van het werk, voorbereidingen, spanning of het huis wel verhuurd wordt, opruimen en weggooien, neefje geboren, lange vlucht, piepklein huisje in een warm zonnig land, de eerste druifjes, verbazing, spanning en ontspanning vechten om de eerste plaats.

Februari: nog heter, nog meer druiven, nog harder werken. Pijn in mijn rug, braaien bij vrienden, cricket kijken, dodelijk vermoeid in bed liggen, in de weekends bijkomen. Stroomuitval, geen internet, is Zuid-Afrika oude of nieuwe wereld?

Maart: vooral de weekends zijn leuk, veel braaien, veel wineries bezoeken. Op de wijnmakerij veel geleerd, eind maart komen de laatste druifjes binnen.

April: lekker scheuren met het bakkie, op een beurs gewerkt, naar de Nederburg Auction geweest, klaar bij Boland, gedonder met mijn visum, met Sabina op vakantie.

Mei: olifanten, struisvogels en veel meer wild, plotseling vertrek naar Nederland, verrassing voor vriendin, met tante en vriendin naar Parijs.

Juni: terug in Zuid-Afrika, kreeft met witte wijn, proeven, proeven, proeven voor het ‘geheime’ project WineMatters, ’s avonds nog een keer proeven, oh nee drinken samen met Eric & MariĆ«tte.

Juli: definitief terug in Nederland, samenwonen, vleermuis op bezoek, van de warmte in ZA naar de hitte in Nederland, wandelen in Limburg.

Augustus: bekendmaking WineMatters, ontslag genomen bij G&G, voorbereiden proeverijen, de eerste bestelling geplaatst, pand gehuurd, ook nog tijd voor een concert van Angie Stone.

September: jarig, als cadeau naar Barcelona!, auto gekocht, wijnen binnengekomen, aan de site gewerkt, proeverij met Jeremy Walker, mailing maken, de eerste verkopen, de eerste proeverij, op de radio voor Radio 1.

Oktober: twee proeverijen per week, een groot stuk in de krant, de eerste hekel aan administratie krijgen, Joseph uit ZA op bezoek, toerist in eigen land geweest, dankbaar zijn voor alle hulp die ik zomaar krijg.

November: nog meer proeverijen, de tweede bestelling geplaatst, samenwerking met Club Africa, wedstrijdproeven, grote bestelling gekregen voor bubbels.

December: nieuwe wijn (en olie) binnen, sinterklaas en kerstverkopen, succesvolle proeverijen, problemen met de computer, twee wijn-spijs diners, zeer grote bestelling voor Groot Parys.

Veel gebeurd, dat zei ik al. Teruglezend heb ik veel over gebeurtenissen geschreven, lastiger is het gevoel te beschrijven. Ook nu, hoe moet je zo’n jaar samenvatten? Ik doe geen poging, feit is dat ik nu een andere baan heb, een eigen zaak, samenwoon in een andere plaats. Zou ik het weer zo doen? Ja!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch heb jij een topjaar achter de rug!

Niet iedereen heeft dat.....

Maar je moet je kansen grijpen als het kan, jij hebt dat aardig gedaan dit jaar.

Anoniem zei

Bewogen jaartje noemen we dat