maandag, december 11, 2006

Wijnen en spijzen

Een gezellige avond gister in restaurant Pygma-Lyon, op details kon het beter, maar het was geslaagd. Wat proefden we?

Wijnproeverij Workshop
New World chardonnay unwooded
Groot Parys chardonnay wooded
Buck’s Ridge shiraz 2005
Culraithin Syrah 2002

Workshop Kaapse Keuken
Groot Parys c.b. unwooded 2005
Groot Parys c.b. wooded 2005
Simonsig Vonkelwyn rosé 2005
MIELIPAPSTOKIES
Met pepadew en basil op een stokie geryg

PARELHOEN PASTEITJES
Varse kruie en sampioene

SOETE SAMOSA
Deeglappies Gevul met ananas

Aperitief
Simonsig Vonkelwyn 2005

Diner
Newton Johnson Felicité rosé 2006
Lammershoek Roulette white 2005
ELIZA SE SLAAI
Repies blesbok met ‘n heuning-mosterdsous, kasjoeneute en parmesan

DORINA SE VISKOEKIES
Viskoekies van hake met vars kruie en soetsure tamatieuie

GESMOORDE KWARTEL
Heel kwartel gebak in ‘n tamatiesmoor met avocado

Newton Johnson Pinot Noir 2005
Lammershoek Roulette red 2004
KLIPVIS
Klipvis gebak met botter & suurlemoen uit die oond

KOEDOE
Koedoe gebak in roosmaryn en knoffel met ’n soet mosterdsous

KROKODIL
Gebakte krokodilbiefstuk in ‘n room-saliesous

Lammershoek Straw Wine
APPELKRUIMELTERT
Vars gebakte appeltert met skinkroom

1 opmerking:

Anoniem zei

"kasjoeneute" wat een heerlijk woord. Ik moest het hardop zeggen voor ik het begreep....:-)

Een product uit Mozambique en dat in Zuid-Afrika. Daar kan ik de hele dag over nadenken.

Mooi menu.