dinsdag, februari 26, 2008

Private Reserve 2008

Vanmorgen 07:00 uur zijn mijn vader en ik begonnen met het oogsten van shiraz druiven. Niet voor Buck's Ridge, maar voor onze eigen wijn! We willen een fust maken van de allerbeste kwaliteit. Daarom gaan we door de wijngaard en knippen alleen de mooiste en beste trosjes. Gisteren hebben we een kissie viognier gesorteerd en in de koelcel gezet en het plan is om die samen met 30 kissies shiraz samen te laten vergisten. Daarvoor gaan we een 'open fermenter' gebruiken, een plastic kuip. Omdat wij zelf morgen weggaan zal Brendon het verdere werk op zich nemen. Vandaag moeten we beslissen hoeveel 'punchdowns' per dag we willen. Wie geeft ons advies?

1 opmerking:

Robert Koopman zei

Is deze wijn al te reserveren?

Ik "moet" dat natuurlijk wel wat van hebben!
Ja, zelf nu ik weet hoe deze drijven letterlijk met voeten zijn getreden...:-)