maandag, februari 25, 2008

Live verslag van de oogst

Zoals jullie aan de vorige posting kunnen zien is het moeilijk om gewone werkers te krijgen, dus worden er kinderen en Hollanders ingezet om het werk gedaan te krijgen. Nee hoor grapje, er lopen hier zo'n 20 mannen en vrouwen rond die het harde werk doen. Vanmorgen waren we om 06:00 uur present om de viognier te oogsten van de eigen wijngaard van Buck's Ridge. Dat zijn dus de eerste druiven van hemzelf. De druiven zijn goed rijp en lekker zoet. De trossen gaan in kistjes en iets later worden die op de trekker gestapeld. Dan zo snel mogelijk naar de kelder, dat is maar 250 meter rijden. De kistjes gaan in de de ontsteler en gelijk in de kneuzer. Met een pomp naar de pers en direct naar een rvs tank. De gisting moet komende dagen uit zichzelf beginnen, er wordt geen gist toegevoegd.
Aangezien dit een live verslag is, moet ik nu snel terug naar de ontsteler, een nieuwe lading wacht op ons!

Geen opmerkingen: