zondag, augustus 30, 2009

Wijnavondje

Mooie wijnen deel je bij voorkeur met echte wijnliefhebbers. Gisteravond was een goede gelegenheid om wat leuke flessen open te trekken door het bezoek van twee van die liefhebbers (en een vriendin die er gewoon van geniet). Start met een bubbel, Simonsig Cuvée Royale 2003.
Ondertussen een kaasplankje, wat nootjes en een 'vrugtrol' (gedroogd fruit uit Zuid-Afrika). Een eerste glaasje Ch. de Fieuzal 2005, een heftige witte Graves. Een tweede glaasje bij Vichysoisse.
Sabina had wat nieuws geprobeerd: cannelloni en daar smaakte Lammershoek roulette blanc 2007 heel goed bij.
Onze gasten hadden een abrikozentaartje meegenomen en dat vraagt om dessertwijn. Die hadden ze gelukkig ook meegenomen: Cauhapé Jurancon 2003. Dik en heftig en een perfecte match. Ik probeerde het nog met een flesje L'Illa Noble Late Harvest 2007 en een Trockenbeerenauslese 2006 en die waren lekker maar de combinatie iets minder.
Na twee espresso's werd het tijd om na te borrelen met rode wijn. Eerst mijn eigen trots de Culraithin Private Reserve 2005 en ten slotte Torres Gran Coronas cabernet sauvignon 2005. Toen was het 02.00 en tijd om te slapen.
Jolande en Peter, kom nog eens langs :-)

Geen opmerkingen: