woensdag, oktober 04, 2006

Navigeren

Ik breng nu regelmatig bestellingen weg. De weg vinden in Amsterdam is een ramp. Ik print nu een routebeschrijving uit, maar die klopt vaak niet helemaal en dan ben je reddeloos verloren. Gisteravond 20 minuten doldwaas rondgereden en het toen opgegeven. Nu zag ik een aanbieding voor zo'n navigatie systeem voor 199,-. Ik heb geen idee wat de verschillen zijn tussen een merkloos geval of zo'n TomTom. Wat zal ik doen?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Tomtom is de bekendste, maar of het ook de "beste" is weet ik niet.

Uiteindelijk werken de meeste toch met de zelfde electronische kaarten.... Dus verschillen zullen vooral in het gebruiksgemak en bediening zitten

Grote prijsverschillen komen ook door welke kaarten er gebruikt worden, Benelux of geheel Europa en dan weer de details.

Gôh, heb ik dan zo'n ding?
Nee, ben één keer meegeweest met iemand die 'zo'n ding in de auto had. We gingen van Ramatuelle naar Nice. De heenreis ging wel redelijk maar terug vergat hij de retourweg te kiezen en de bestuurder was meteen compleet de weg kwijt. Navigatie ging ook helemaal op tilt maar ik bleef kalm en wist de weg.....:-)

(ik heb al jaren het richtingsgevoel van een postduif dus ik kom overal waar ik zijn moet)

Anoniem zei

Wat is er mis met gewoon ouderwets de weg vragen aan zo n struise Amsterdanse????

Anoniem zei

Bestaan die nog dan?

Udo zei

1/2 8 's avonds in Amsterdam Noord, gestresst en regenachtig. Mmm,niet echt lekker om wat rond te vragen..

Anoniem zei

Udo, ik ontdek net: http://maps.google.nl/
Aardige tussenoplossing!!
Geub

Anoniem zei

Udo,

Ik had hetzelfde probleem. TomTOm gekocht en die laat me nooit in de steek. Even geld uit geven maar dan heb je ook wat

Udo zei

De ALDI aanbieding was in ieder geval uitverkocht, ik ga Route66 eens bekijken.

Anoniem zei

Hoi Udo, Wij hebben sinds vandaag toch de Tomtom. Jan heeft namelijk ook altijd het verdwaalprobleem. Afgelopen zomer een paar keer de tom van zijn broertje geleend om te proberen en die beviel erg goed. Zeeeeer gebruiksvriendelijk. Moet wel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit andere geprobeerd heb. Misschien kun je om op de kosten te besparen op marktplaats een leuke vinden. Er zijn overigens ook wel vaker aanbiedingen van andere merken rond de 200 euro. Kwestie van ff de folders in de gaten houden. Succes met een navigatie (en de weg) zoeken.
Groetjes,
Carien

Anoniem zei

Ik gebruik een TomTom met een inwendige harde schijf van het wegennet van heel Europa, van deur tot deur, en het werkt perfect!

Ik had laatst een hotelletje geboekt in hartje Lyon. En via klaverbladen, kleine eenrichtingweggetjes en over diverse bruggetjes, bracht Tommy mij tot voor de deur van mijn hotel. Ik zou het zonder zo'n ding waarschijnlijk nooit gevonden hebben. Perfect gewoon !

Ed