donderdag, juli 24, 2008

Cape Rock V

De wijnen zijn dus goed, erg goed zelfs. Voor de zekerheid liet ik de wijnen nog proeven aan de deelnemers van de wijnreis die inmiddels gearriveerd waren. Nou smaakt om 11.00 's avonds na een lange vliegreis alles goed, maar de reacties waren erg positief. De volgende dag de restjes nog een keer geproefd en het oordeel bleef goed.

Het was trouwens nog een hele toer om op tijd terug te zijn in Kaapstad. Het plan was om een uurtje op de winery te blijven en dan langzaam aan terug te rijden. Maar omdat het leuk en interessant was zijn we wel drie uur gebleven. Daardoor werd het weer een dollemansrit terug, een andere 'snelweg' langs de kust. Van halfduister naar donker en dan gemiddeld 140 rijden is niet altijd een pretje. Bekaf rijden we het vliegveld op en even later verwelkomen we zogenaamd fris en fruitig de deelnemers...

Gavin heeft nooit eerder geëxporteerd en bleek zijn prijzen inclusief VAT (=BTW) gegeven te hebben. Kijk, dat scheelt alweer 14%. Vervolgens kon er nog wat meer af, sterker nog: ik mocht een voorstel doen. Maar moest hem dan wel helpen met het exporteren: hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig hielp Carla van Lammershoek hem, zodat vorige week de verlossende mail kwam: "I am finally ready with all the certificates and paperwork for the wine.".

Zo is het gekomen, een kijkje achter de schermen. Zo rond 9 augustus gaat het schip weg uit de haven van Kaapstad met o.a. 600 flessen Cape Rock aan boord.
En voor de nieuwsgierigen, wat gaat het dan kosten?

Cape Rock Shiraz Viognier Mourvèdre W.O. Olifantsrivier 2007 € 14,95
Cape Rock Cabernet Sauvignon W.O. Olifantsrivier 2007 € 13,45
Cape Rock Red Shoe Shiraz W.O. Olifantsrivier 2006 € 9,95

Ongetwijfels begin ik t.z.t. met een leuke aanbieding, jullie lezen het wel in de digitale nieuwsbrief van september.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Udo, je hebt er wel een spannend verhaal van gemaakt hoor! Leuk, deze opzet om het in 5 afleveringen te doen. We weten nu hoeveel er moet gebeuren om tot een koopbeslissing te komen en om een fles wijn 10.000 km naar het noorden te krijgen.
Ruud.

Anoniem zei

Is die 2006 nou zoveel minder van kwaliteit vraag ik mij dan weer af?

Uw Hendrik

Unknown zei

Mooi verhaal Udo! Heeft hij trouwens portugees bloed in zich. De portugezen waren hier tenslotte eerder als de hollanders! Ben benieuwd naar de wijnen!
Ciao,
Eric.

Udo zei

De Red Shoe is gemaakt om wat sneller te drinken, wat soepeler. Minder lang op hout gerijpt (9 maanden) en geen nieuw hout.