dinsdag, juli 22, 2008

Cape Rock III

Gavin bleek een aardige vent te zijn, belangrijk want al mijn leveranciers zijn aardig. Vaders was weggestuurd en moeder mocht blijven. Later bleek waarom, de vader is het niet eens met de aanpak van zijn zoon. Hij wil liever aan de coöp blijven leveren zoals al generaties voor hem deden. De plannen om zelf wijn te maken waren een paar jaar geleden wel met moeder besproken en niet met vader!

In de paar uur dat we onderweg waren hadden ze zich zenuwachtig voorbereid, een importeur komt langs! De enige 6 mooie glazen waren opgepoetst en uitgestald. Crackers en flessenwater in het dorp gekocht. Huis en winery aan kant. Bloempotten als spuugbakje op tafel gezet.

Het ijs was al snel gebroken toen ik in korte broek binnenkwam, dat kan best, het is tenslotte Afrika.
De rondleiding in de wijnmakerij was snel klaar want het is klein. Een verbouwde garage, niets meer dan dat. Inderdaad een echte garagiste. Nu stonden de gebottelde flessen op elke beschikbare plekje, inclusief in het grote houten gistingsvat.
De wijnen zijn gemaakt van de beste percelen en oude stokken, het bekende verhaal. Maar de kwaliteit van de wijn bewijst dat het echt zo is.

Morgen verder.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Udo en dan niet om 6 uur 's avonds maar gewoon om 9,30 's morgens is de mening van:
Ruud. (en ook Hendrik denk ik):)

Anoniem zei

Zo is het maar net !