zaterdag, december 22, 2007

Proeverij hier, proeverij daar

Het is winter en prachtig buiten. Blauwe hemel, paar graden vorst en de bomen helemaal berijpt. Perfect weer om vanavond een krachtige fles rood open te trekken, zo eentje waar je het warm van krijgt.
Afgelopen week heb ik drie proeverijen gegeven, het begon met 50 vrouwen van een vrouwenvereniging uit een naburig dorp. Naarmate de avond vorderde werden ze steeds luidruchtiger en de stemming was opperbest. Tien bestellingen gekregen, waarvan een van twee flessen...

Toen naar een grote tent naast de Arena waar de voorstelling Afrika! Afrika! gegeven wordt. Zo'n 65 mensen hadden een prijs gewonnen: voor de voorstelling een wijnproeverij met eten erbij. En dat allemaal in een uurtje tijd! Pittige soep, bobotie, tipsytert en melktert werden begeleid door zes van mijn wijnen.

Gisteravond in hartje Amsterdam 11 studenten, ook prijswinnaars. Was eigenlijk best wel leuk, ok er werd gewoon gerookt tijdens het proeven en de bono's stonden al klaar, maar toch luisterden de meesten goed. En iedereen bestelde wat, ook al hebben ze een studentenbudget.
Zondag ga ik het brengen, hebben ze het nog voor de kerst in huis.

2 opmerkingen:

Robert Koopman zei

Bono's?

BorrelNoten?

Anoniem zei

Ja! De afkorting is een overblijfsel van de vrijmibo bij Ahold. (vrijmibo=vrijdagmiddagborrel)