zaterdag, februari 20, 2010

Terugblik wijnreis

Een week na de reis heeft het niet zoveel zin meer om een uitgebreid dag tot dag verslag te maken. In vogelvlucht:

Het ongeluk gebeurde dinsdagmorgen ron 10:30 en gaf nogal wat regelwerk en kopzorgen. De afgelopen vier jaar heb ik de auto gehuurd van dezelfde verhuurmaatschappij en nooit hebben ze mij verteld dat je op gravelroads niet verzekerd bent. De voorwaarden verschillen per verhuurder maar de mijne sluit verzekering helemaal uit. Waar betaal je dan voor vraag je je af?

Gelukkig was de sfeer na het ongeluk net zo goed als ervoor, ik had me ook goed kunnen voorstellen dat mijn mede-reizigers boos waren of naar huis wilden. Niks daarvan, we zijn dezelfde middag gewoon aan de slag gegaan bij Chris en Andrea Mullineux.



Via het vliegveld om een nieuwe auto op te halen naar Hermanus. Super-de-luxe slapen bij Schulphoek en kijken bij Newton Johnson. Wat is het uitzicht daar toch mooi!



Jan was in zijn nopjes om de melkkoeien te bekijken en de kleine melkerij. Van 60 liter melk per dag worden er boerenkaasjes gemaakt, leuk om te zien.



Donderdag was lekker rustig. Eerste stop nog een keer Newton Johnson met lunch, de volgende Luddite. Niels Verburg van Luddite was net de shiraz aan het bottelen voor Elgin Vintners, klein wereldje niet?



Vrijdag begon feestelijk met de verjaardag van mijn vader. Rebecca had een fraai taartje gebakken en Petro had de bubbels klaarstaan:



Na dit luxe ontbijt een kort bezoek bij Elgin Vintners, ook kort bij Grangehurst om te eindigen bij Groot Parys. Ook hier slingers en bubbels!



De dag eindigde met een luxe diner bij Delaire, een top-restaurant dat vorig jaar zomer is geopend. Zeer goede service van de sommelier, eten prima in orde: aanrader!



De zaterdag was gevuld met het maken van Plaaswerkerswyn, daarover volgt later een apart verslag. Zondag ging Jan met een kennis over oude koeien praten en de rest ging naar Lammershoek om wat te proeven. Best trots ben ik om als eerste ter wereld (muv de makers uiteraard) de Lammershoek grenache rosé 2009 te proeven. Op mijn verzoek gemaakt, serieuze wijn op een gebruikt vat gegist en gerijpt. Donker van kleur, niet fris en fruitig, wel vol en krachtig. Over enkele maanden exlusief bij WineMatters te koop!
Eric toonde vooral interesse in de druiven voor straw wine:



De KLM terugvlucht gaat pas om 00:50 dus we hadden de hele avond nog. Daar hebben we gebruik van gemaakt om de zon onder te zien gaan in Camps Bay, een levendige wijk in Kaapstad aan het strand. Een geweldige afsluiting van deze werkvakantie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie herinneringen komen boven!
Gelukkig alles met jullie goed afgelopen.
Is er nog een of andere verzekering die de schade dekt?

Ger

Udo zei

Helaas niet Ger, dit was een R 102.500,- klap. Creditcard en reisverzekering geven beide geen dekking. Gelukkig was er nog een spaarpot uit de verkoop van mijn vorige huis. Dat wordt een klein keukentje in ons nieuwe huis, mocht dat ooit gaan lukken.

Robert Koopman zei

Getver....
Waardeloos is dat, je denkt alles goed verzekerd te hebben blijkt het een wassen neus.
Volgende keer een 4x4 huren?
Die zijn tenslotte gemaakt voor gravelwegen, dan moet de verzekering het ook dekken?