Dit is de dag der dagen, de belangrijkste reden voor deze trip. De wijn die we (mijn vader en ik) in 2008 gemaakt hebben moet gebotteld worden. Het is een shiraz-viognier 2008.
De rit van Paarl naar Tulbagh is fraai en met wat tussenstops zijn we net na de middag terplaatse.Even bijkletsen, een broodje en de nieuwe olijfoliepers bekijken om dan een plan te maken voor het bottelen.
De wijn zelf smaakt een beetje raar, de shock van het overpompen en het toevoegen van een beetje sulfiet maakt het moeilijk om de wijn te beoordelen. Omdat er toch wat wijn bij moet om 300 flessen te krijgen besluiten we om wat shiraz toe te voegen uit een ander vat. Zelfde oogstjaar, zelfde wijngaard. De wijn knapt er van op.
Brendon heeft alles keurig voorbereid:
- de wijn is van de barrel gerackt naar een bottlingtank.
- er is een beetje sulfiet toegevoegd (naar 30 mg vrij, nog steeds extreem laag)
- schone lege flessen staan in neutrale dozen klaar
- een slangetje met zogenaamde flycatcher hangt in de tank
- een mini vulapparaatje die precies 750 ml in de fles doet (nou ja bijna precies)
- kurken
- kurkmachine
- capsules
- shrinker om de capsules vast te krijgen
Er komt dus heel wat bij kijken voordat je kan bottelen. Na een langzame start zit het tempo erin. Brendon, Jan, Ruud en ik zelf hebben een fijne produktielijn opgezet.
Na twee uur is het klaar, 300 flessen zijn gevuld.
Twee biertjes om dit te vieren: proost!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
3 opmerkingen:
Gefeliciteerd!
Proost! Wanneer kan het in holland geproefd worden :) ?
Gaaf Udo, we zijn zeer benieuwd! Het is toch zeer apart, niet, om je eerste "eigen" fles wijn in handen te hebben!
Ruud en Jacqueline
Een reactie posten