zaterdag, oktober 10, 2009

Gordy is hier

Gordon Newton Johnson is gearriveerd en de eerste avond hebben we rustig thuis doorgebracht. Sabina had wat lekkere dingen gekookt en ik speelde sommelier. Als indrinker een half flesje Griekse malagousia 2008, uiteraard niet herkend door Gordon. Gelijk doorgeschakeld naar een serieuze wijn, Le Sec de Juchepie Cuvée "Les Monts" 2004 Domaine de Juchepie, Anjou. Een bizarre wijn met veel kleur, erg rijpe tonen en een kenmerkend bittertje. Associaties met Vin Jaune. We hebben de fles niet leeggedronken.

Bij de bietentaart met marmelade van rode ui dronken wij een Côte de Nuits Villages 2002 van Maison Joulié. De verwachtingen waren laag maar de wijn was eigenlijk heel goed en smaakte er prima bij. We dronken hem door bij kabeljauw uit de oven dus de fles ging leeg.

Volgende gang was een experimenteel chocoladetaartje met kardemom. Het recept behoeft nog wat verfijning, de combinatie met Lammershoek pinodoux 2005 was perfect.
In de naborrel moest er een fles rood aan geloven, een Vacqueyras 2000 van Montirius. Schitterend op dronk en lekker kruidig.
Het blindproeven ging Gordy niet zo goed af, dat zal gelegen hebben aan de vlucht Kaapstad - Johannesburg - Frankfurt en aansluitende treinreis naar Hoorn. Alles bij elkaar was hij zo'n 24 uur onderweg dus da's een mooi excuus.
Wat zal ik vanavond eens schenken?

Geen opmerkingen: