zondag, april 27, 2008

Open dagen

Een noodzakelijk kwaad: dweilen om de opslag schoon te maken voor de open dagen. Het knapte aardig op, de vloer is zelden zo schoon geweest. Dat was donderdagmiddag. Vrijdagmiddag was ik er extra vroeg, er zou een klant eerder komen. De deur zwaait open en ik ruik een heerlijke wijnlucht. "Da's gek?" Mijn blik gaat naar achter en wat zie ik? Een grote massa van omgevallen dozen en plassen met wijn.
De dweil zal de onderkant van een doos te nat hebben gemaakt en daardoor instabiel. De stapel erop is gevallen en heeft de rest meegenomen. Bij elkaar zo’n 75 dozen wijn over de vloer! Vrijwel alle dozen nat en gelukkig 'slechts' 22 flessen stuk. Grootste slachtoffer: Groot Parys wooded chenin blanc. Met behulp van de klant (dank Rob!) hebben we alles op tijd weer in orde gekregen, maar wat een rotzooi gaf het.

De open dagen zelf waren een groot succes, met hulp van vader, moeder en vriendin hebben we alle klanten goed kunnen helpen. De paar restanten zijn zo goed als weg en zelfs een flink deel van de flessen met aangetast etiket door het ongeluk zijn verkocht. Eind van de zomer nog een keer?

2 opmerkingen:

Robert Koopman zei

Zonde!
Niets is erger dan gebroken flessen!.

Goed om te lezen dat de open dagen een succes waren.
En zo zie je maar dat al dat schoonmaken niet eens zo verstandig is....:-)

Anoniem zei

Ja gewoon doen, mar dan zonder dweilen!
Ruud.