dinsdag, augustus 28, 2007

Vreetschuur

Deze week is het Restaurant week, in een groot aantal restaurants kan je eten voor een verlaagde prijs. Wij aten een drie-gangen menu voor €25,- bij Fifteen in Amsterdam. Vooral uit nieuwsgierigheid geboekt, de beoordelingen op Iens zijn niet heel positief.
Mijn mening: het is groot en massaal, een hip aangekleede vreetschuur. Een intiem, romantisch etentje is wat lastig als er nog 118 andere gasten aan het eten zijn in een grote ruimte. Bediening is wisselend, er lopen tiepetjes rond die zo van de straat geplukt lijken te zijn en ook profs die precies weten wanneer ze aan tafel moeten verschijnen. Een fles Yalumba viognier 2006 werd keurig door de sommelier van schroefdop ontdaan en smaakte zeer goed voor € 34,- per fles. De risotto was rijk gevuld met paddestoelen, room en kaas: lekker. Vriendinlief had kalfssukade, ook goed. Ik had een soort groentequiche en die was slap en smakeloos en heb ik niet opgegeten. Als toet kwam er pannacotta met watermeloen en die was weer prima.

Voor de verlaagde prijs net aan ok, maar zou er voor de normale prijs (ik geloof €46,- p.p.) niet terugkomen. Wel een belevenis om er geweest te zijn en mensen te kijken.

Geen opmerkingen: