woensdag, december 15, 2010

Perswijn paneleten 2010

Niet verkeerd voor een dinsdagavond?

Barnaut blanc de noirs

Blini met een salade van gerookte schelvis, roomkaas, kappertjes en citroenrasp.
Pommery Cuvée Louise 1998
Fut de Chene 1999 van Henri Giraud

Foie Gras met een pittige chutney van mango
Meursault Perrières 2003, Germain
Chevalier-Montrachet 1988, Domaine Leflaive

Oesters met beurre blanc
Gosset Cuvée 425e anniversaire
Chablis Les Preuses 2005, Dauvissat

Salade van king crab met avocado, witlof, appel en crème fraîche.
Domaine des Baumard Savennières Clos du Papillon 1999
Weingut Reinhold Haart, 1990 Piesporter Goldtröpfchen Riesling Auslese Goldkapsel

Gerookte zalm met rivierkreeftenstaartjes, Hollandse garnalen en bieslook, croutons.
Condrieu 1996, Coteau du Vernon, Georges Vernay
Beaucastel Blanc VV 1997, Châteauneuf-du-Pape

Gebakken zwezerik met kalfsfond en amontillado sherry.
Puligny-Montrachet Champs-Canet 1998, Sauzet
Cotes-du-Jura Les Chalasses 2008 van Ganevat

Gekonfijte pootjes van kwartel met spruiten en balsamico.
Pichon-Lalande 89
Pichon-Longueville 89

Risotto met truffel.
Château Bouscassé ‘Vieilles Vignes’ 1990
Montus Prestige 1988

Wilde eend met een puree van selderijknol.
Hermitage La Chapelle 1989 Jaboulet
Hermitage La Chapelle 1990 Jaboulet

Lamsrack met peultjes.
Château Beychevelle 1982
Unico 1982

Ribeye met cantharel en spekjes.
Léoville-Barton 1970
Pavie-Macquin 1970
Léoville-Las-Cases 1970
Léoville-Poyferré 1970

Trio van kaas
Clos Vougeot 1999, Vincent Girardin
Pavie 1955

Omgekeerde appeltaart met crème fraîche.
Climens 1983, Sauternes

1 opmerking:

Anoniem zei

Doet u mij ook maar!! Hoeft niet perse op dinsdagavond hoor, iedere avond is goed.
gr
Jacqueline