maandag, september 28, 2009

Winnaar

Samen met acht andere wijnliefhebbers hebben we meegedaan aan de Nationale Wijntest. De eerste fase was het beantwoorden van 100 moeilijk theorie vragen. Die zijn we goed doorgekomen met een score van 96 punten.

Gisteren tijdens de finale bleek dat er een team was dat het beter had gedaan met 97 punten. De finale bestond uit drie rondes blindproeven. Samen met Wim de Leeuw heb ik geproefd en bleken wij het beste uit onszelf gehaald te hebben. Elke ronde werd door ons gewonnen zodat we uiteindelijk de winnaar zijn geworden. De hoofdprijs is een etentje voor twee (???) bij het restaurant van het jaar van Gault Millau, en welke dat is wordt pas volgende maand bekend. Wellicht gaan we er met het hele team eten?

4 opmerkingen:

Robert Koopman zei

Samen met WdL?
En waar is de bijdrage van Ruud dan?
Ergens anders strijkt hij mede de eer op? :-)
Of lees ik het weer eens verkeerd?

Ruud zei

Beste Robèrt, om in die finale te komen, moesten er eerst 100 vragen over theoretische aspecten worden beantwoord.Dit hebben we met een team van 9 personen gedaan. Ik had als captain de mogelijkheid om de beste proevers naar voren te schuiven.
Beste groet,
Ruud.

Anoniem zei

Bravo mannen, ik ben trots op jullie!
Kun je nog wat meer vertellen over het "proef"gedeelte?

uw Hendrik

Udo zei

Ronde 1 waren vijf wijnen, en je moest van elke wijn het land noemen. Ronde 2 waren drie wijnen en je moest land en druif noemen. in beide gevallen multiple-choice. De laatste ronde betrof drie wijnen die geheel blind benoemd moesten worden, land, streek, druif, oogstjaar en producent.