zondag, september 20, 2009

Gratis reclame

Nog meer reclame, vorige week stond er een stukje van Cees van Casteren in de Gelderlander en dat begon zo:

We leven in een wereld waar grenzen vervagen, waarin supermarkten verzekeringen verkopen, voetbalclubs hun eigen creditcards hebben en de paus zijn eigen blog. En ook in de wijn is de tijd definitief achter ons dat slijters konden volstaan met Franse wijn.

Je moet tegenwoordig op zijn minst Marokko en Uruguay kunnen aanbieden om erbij te horen (de grens ligt - heel verstandig - ergens bij Georgië en Zimbabwe). Er zijn echter nog altijd een paar importeurs in ons land die ‘etnisch’ durven te zijn, en hun gehele assortiment betrekken uit één land of gebied.

Denk aan Winematters (www.winematters.nl) van Udo Goebbel die gespecialiseerd is in kwaliteitswijn uit Zuid-Afrika, van de frisse sauvignon blancs en syrahs van Black Oystercatcher tot aan de elegante wijnen van Grangehurst en de fullbodied Rhône Rangers van Scali.


Dat is leuk om te lezen, maar nog leuker was dit spontane mailtje van een klant:
"Een heel prettig gesprek gehad over jou en je levensloop van jou en je vader in wijnland en over de leuke dingen die jullie met wijn en spijs organiseren door het hele land. Je vader heeft me lekker gemaakt. Een betere ambassadeur kun je je niet wensen."

Geen opmerkingen: