zondag, juni 28, 2009

Prix Pommery

De prijs voor het winnen van de Prix Pommery (Vinoloog van het Jaar) was een twee-daagse trip naar Champagne voor twee personen. Dus woensdagavond vertrok ik met Sabina richting Reims, net na de ergste file's. Zo'n 50 kilometer voor Reims sliepen we in vestingstadje Laon om daar de volgende morgen de basiliek te bekijken.
Rond lunchtijd werden we verwacht bij Villa Demoiselle, een fraai huis dat door meneer en mevrouw Vranken (eigenaars van o.a. Pommery en Demoiselle) is opgeknapt. Eindelijk de eerste bubbels! Demoiselle E.O. als aperitief, Parisienne Millésimé tijdens de maaltijd en bij het dessert nog de Demoiselle rosé. Daar knapt een mens van op...
Oh ja, daarna nog een klein stukje rijden, maar dat ging goed. We namen onze intrek in Moulin de la Housse, het gastenverblijf van Pommery, middenin de wijngaard. Gelukkig vond ik daar nog een fles Demoiselle Diamant in de koelkast zodat we geen dorst kregen. Een middagslaapje en weer fit voor het diner. Deze keer in de stad bij Brasserie Flo, mij (en mijn vader) welbekend na het winnen van de Prix Pommery in 2002. Aangezien we werden gebracht door de marketing-meneer en thuisgebracht door de commercieel directeur konden we nog wat wijn drinken. Als aperitief de nieuwe Pommery Epanage Rosé , een Sancerre bij de kreeften-salade en Chablis 1e cru bij een rode poon. Ooit van ratafia gehoord? Een zoete 'wijn' op basis van most en Marc de Champagne. Smaakte prima bij de Ille Flotante.
Je snapt dat het slapen prima ging, morgen dag twee.

Geen opmerkingen: