maandag, juni 15, 2009

Bottelen


Een belangrijke dag voor Groot Parys aan de andere kant van de wereld, ze gaan de 2009 oogst bottelen. Daar kan van alles misgaan maar als alles goed gaat lijkt me dit een heerlijke dag. Een jaar lang verzorg je de wijnstokken, zorgvuldig oogsten, proeven uit de tanks, beslissen dat het klaar is. Nu nog 'even' de etiketten erop, inpakken en verschepen. Dan verlies je als wijnboer de flessen uit het oog, maar des te leuker als je dan later goede reacties krijgt.

Dit las ik net van Groot Parys op het wijnprikbord:
Zelf bottelen we vandaag onze biologisch Chenin Blanc 2009. Wederom twee versies. Allebei ongehout. De een met toegevoegde gisten, de andere spontaan gegist. Alweer voor de zevende keer. We zijn benieuwd hoe dit jaar met voor ZA ideale weersomstandigheden (lange koude en natte winter, een voorjaar met geleidelijk stijgende temperaturen en een voor Zuid Afrikaanse begrippen koele zomer) die al tot mooie hoge zuren en laag PH's in de druiven leidden, zich nu gaat vertalen in de wijn.

Geen opmerkingen: