zondag, februari 06, 2011

We zijn er

Na een lange vlucht op vrijdag kwamen we rond 00:30 aan in Wellington bij Eric en Mariette. Het nieuwe huis ligt prachtig met een geweldig uitzicht op de Kasteelberg, de Paardeberg en de Paarlberg! Dat zagen we de volgende morgen dan. De nacht was kort na eerst wat bijgekletst te hebben (met wat wijn uiteraard) zodat er slechts 3 uurtjes slaap overbleven.

Zaterdag begon goed, rustig aan wat boodschappen gedaan met Eric. Daarna Arjen opgehaald en hij heeft zijn eerste dag links rijden ook gehad. Via een wijnwinkel (inkopen voor de proeverij later op de dag) naar Vrede & Lust gereden voor een lunch met Jurie en Lelanie. Jurie ken ik van Boland Kelder waar hij viticulturist is. De eerste stappen zijn gezet voor onze scripties. Arjen schrijft over terroir en ik over chenin blanc.
De lunch zelf was zeer matig, de wijn ook (na de lunch nog 6 wijnen geproefd die ook mwah waren) maar het gezelschap was prima.

Halsoverkop weggereden na een bericht dat er weer brand was in de wijngaard van Groot Parys! Van afstand zagen we al rookwolken, wat een triest gezicht. Het is al de derde brand, je zou denken dat er opzet in het spel is. Met hulp van vrienden, de brandweer en enkele plaaswerkers is het vuur gestopt. Zo'n 4 hectare is verbrand, gelukkig de chardonnay die de twee dagen ervoor was geoogst. Maar de stokken hebben schade of zijn verloren.

Een beetje laat weer terug bij het huis waar inmiddels wat wijnmakers waren gearriveerd. Willie en Tania van Scali, Niels en Penny van Luddite en mijn goede vriend Joseph, voorheen Boland Kelder. Deze keer was Eric ceremoniemeester voor het inschenken, alles blind uiteraard. Zo'n 20 flessen passeerden onze glazen. Omdat ik vrijwel niets heb uitgespuugd tik ik dit bericht lichtelijk brak :-(

Mooie wijnen die opvielen:
NJ Resonance 2008
Landau du Val semillon 2008 (van 103 jaar oude stokken!)
Graham Beck chenin blanc 2009
Groot Parys wild yeast chenin blanc 2006 (staat in de toptien van meest bijzondere wijnen ooit gedronken)
Huet Clos du Bourg 2002 moelleux
Beaumont Hope Marguerite chenin blanc 2009
Luddite shiraz 2002
Luddite CWG Figjam 2007

Nu ontbijten en klaarmaken voor de avonturen van vandaag: Chris Mullineux en de Kretzels van Lammershoek.

1 opmerking:

Anoniem zei

Whow, voor de derde keer is de zaak in de brand gestoken?
Respect voor deze doorzetters, en doe ze mijn hartelijke groeten.

Hendrik