zondag, januari 04, 2009

Jaaroverzicht 2008

Een terugblik op een succesvol 2008.
januari: altijd een rustige maand qua omzet, maar het viel mee door wat leuke extra orders. Er kwamen wat oogstberichten door van Groot Parys, het contact met Kasteel Engelenburg werd intensiever en we maakten kennis met Aagje Deken.

februari: de eerste les op het TIO, een proeverij bij een korfbalclub, samen met mijn vader wijnmaken bij Buck's Ridge. Dat laatste was echt geweldig om te doen, we hebben onze eigen wijn gemaakt en veel geleerd. Het aantal bezoekers op de weblog steeg tot record hoogte.

maart: update's over onze private reserve, verslagen van proeverijen, vreemde proeverij met het Rotterdams Kamer Orkest, leuke proeverij bij Kasteel Engelenburg

april: een geslaagde lunch bij Aagje Deken, oefenen voor de Grand Prix Saint Hubert, een unieke prikbordproeverij Mas-de-Daumas, voorronde voor VvhJ, open dagen, een ravage in de opslag.

mei: vertrek voor twee wijnreizen, goede resultaten in Perswijn, Groot Parys chardonnay haalt tweede plaats tijdens wedstrijd Ontdek de Nieuwe Wereld, derde plaats voor ons team bij de Grand Prix St Hubert.

juni: bestellingen bezorgd in Groningen en Vlissingen, finale Vinoloog van het Jaar gehaald, leuk etentje bij De Moerbei

juli: 700 kistjes wijn ingepakt, Sabina was jarig, introductie verhaal van Cape Rock

augustus: voorbereiding wijnreis, grappige mailwisseling met Toussef Sultan, reünie van de wijnrteizen, de wijnen geproefd van 'het experiment', goede recensie van Hubrecht Duijker.

september: veel nieuwe wijnen binnen, lezingen en proeverijen voor reisorganisatie FOX, wijnproeverij op het werk van Sabina, wijnproeverij samen met Terra Personas, leuke prikbordproeverij in België (waarvoor ik de fles vergat mee te nemen), wijnreis met 8 liefhebbers, wijnen gekocht op een veiling.

oktober: de laatste schiuld afbetaald voor WineMatters, finale Vinoloog van het Jaar gewonnen, verhaal in de Zondagskrant

november: bezoekje aan Vinoo, nieuwe Horeca klanten, succesvolle proeverijen, open dagen, weblog kreeg een update, 100 Parker punten proeverij, nieuw emailprogramma, veel inpakwerk voor relatiegeschenken

december: introductie Luddite en goede recensie in HP de Tijd, goede beoordeling van Groot Parys in Het Parool en Perswijn, de grootste order ooit binnengehaald, paneleten bij Perswijn, ontspannen kerstdagen, een tevreden terugblik op 2008.

Al met al ben ik zeer blij met 2008. Ik verkocht meer wijn dan ooit, ben begonnen met lesgeven, doe samen met Sabina een groot schrijfproject.
De omzet is met 41% gestegen en als ik de omzet van 'externe werkzaamheden' meetel is de stijging zelfs 53%. Hoera!

1 opmerking:

Robert Koopman zei

2009 gaat nog mooier worden.

Dit had je twee jaar geleden niet kunnen bedenken.
De stap gemaakt en succesvol gegaan.
Velen proberen het ook maar stranden halverwege, jij gelukkig niet!