zaterdag, januari 17, 2009

Die oes 2009

De blog is er de laatste week bij ingeschoten, de WP (wijnbeurs) en de vakantiebeurs vergden tijd. Maar gelukkig kreeg ik onderstaand oogstbericht van Groot Parys binnen, staat er toch weer wat op.

Een raar jaar met tot afgelopen week temperaturen van de ene dag 20 graden en de andere dag 33. Tijdens blomtijd was het echter stabiel en dat is de belangrijkste periode voor een egale setting. Ook tot vorige week af en toe een beetje regen, maar nooit veel en altijd gepaard gaand met wind. Dan droogt de wijngaard snel uit en heeft de donsskimmel geen kans om toe te slaan. Nu zijn we op onze hoede voor witroes.
We kunnen daarvoor niet meer spuiten (zwavel) maar als het de kop op steekt moeten de trossen wel zo snel mogelijk worden geknipt en gedeponeerd op een plek ver weg van de druiven ranken! Veel rondlopen doen we dus.
Donevan zelfs elke morgen van 6 tot 7 uur voordat ze starten met het werk. Dinsdag gaan we de eerste suikers nemen want “ons denk die suikers til vinnig op” Als ik het nu moet zeggen zijn we een weekje later als normaal.



Afgelopen week is er ook gebotteld. De gehoute chenin blanc en chardonnay 2008 zitten in de fles. Over een paar maanden staan ze in Nederland. Ben vooral benieuwd naar de chardonnay en die is het gardste nodig want het is al een tijdje uitverkocht.

Geen opmerkingen: