![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYYgrA1ALuJgNwanNzWABmlWAq1GADG14Se5z_JFuQgqSQ4oU1LNRfqZJl5-Xtlb8k7pwRK3cBaknqA80q5Z_0UJ13jSa-6tqueemIc9hv3ZJc07yA7SQZvfJnsZ9tsHUx3WcO/s320/Mulderbosch,+Jean+Daneel,+Ken+Forrester,+de+Trafford,+Raats.jpg)
Er wordt niets meer uitgekapt en er wordt enorm geëxperimenteerd om de chenin blanc, met zijn vele mogelijkheden, te laten spreken. In eerste instantie werd dit met name gezocht in Loire-achtige wijnen, misschien wel een beetje te veel copy / paste, echter nu zie je de wijnmakers alle kanten opgaan. Wij zijn zelf echte fans. We denken dat deze druif een prachtige balans kan geven van het frisse, speelse in de sauvignon blanc en de boterigheid van de chardonnay en in onze ogen dus een grote toekomst heeft. Zeker als het basis materiaal (de druiven) komt van oude stokken op topgrond. Een aantal mooie voorbeelden: Raats, De Trafford, Jean Daneel, Mulderbosch en zo zijn er nog wel een paar te noemen.
Morgen gaan we nog een dagje chenin blanc oogsten voor Boland Kelder. Dinsdag en woensdag gaan we dan voor onze eigen Groot Parys Chenin Blanc aan de slag. Elk jaar weer spannend!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten