![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirlELEn_qsNNUp6C5QRPXyNnUIE2jRKRt2zOQLIpxoiLjv2ZuIDguyFM93w_FJCQNaBJMUlJGsoOtxila8k_1sEtwK4rJMUnzGSBAbFkzejrkQPixdnvUsk-SZXe-MEVF1eBIQ/s320/Drogende+chenin+blanc+druiven+tbv+strowijn.jpg)
Dit was dus een week van op de kleintjes letten. Gelukkig begrijpen onze mensen dat ook, want het is niet goed voor de motivatie om met een kleine groep aan een blok van 7 hectare te moeten beginnen. Met een grote groep valllen ze letterlijk zo’n blok aan en zien ze zelf dat het opschiet. Met een kleine groep is dit natuurlijk anders en de rijen worden dan tegen de middag steeds láááááánger.
Toch nog wel wat lichte sensatie te melden, want ergens om 15.13 uur op woensdag kwamen er ineens allerlei vrouwen uit de rijen rennen. “Geelslang, geelslang...”. Dat wil zeggen: een dodelijk Kaapse Cobra was gesignaleerd. De mannen met stokken en klippen erop af, omsingeld en dood geknuppeld.
Het blok is af en wederom binnen de specificaties van Boland Kelder. Dus we zijn erg tevreden!
Daarnaast deze week het vaatje voor onze eerste stro wijn gehaald, een 'mandjies' pers geregeld bij een kennis van ons in Paarl en door de rijen gestapt waar de steeds rijper (nu 27.5 balling) wordende chenin blanc nog hangt. Naast de chenin blanc druiven, die reeds een aantal weken liggen te drogen, hebben we namelijk in de wijngaard nog wat laten hangen. We wachten zo lang als mogelijk met deze druiven te oogsten, liefst tot vlak voor de eerste regens die waarschijnlijk ergens in de komende maand moeten gaan vallen. Vlak daarvoor een uurtje oogsten en samen met de gedroogde druiven persen. Leuk!
Als we dit gaan doen, zullen we onze bevindingen nog voor een laatste keer beschrijven op Udo’s weblog.
Eric en Mariëtte
Geen opmerkingen:
Een reactie posten