donderdag, mei 05, 2011

Overzicht proeverijen

Een overzicht van wat ik aan het organiseren ben komende weken, wil/kan je erbij zijn? Laar maar weten

Wijnproeven als toerist
Die toeristische uitstapjes in eigen land doe je eigenlijk pas als je bezoek hebt uit het buitenland, ken je dat? Daar heb je zaterdag 14 mei dan gelegenheid voor. In de oer-Hollandse Zaanse Schans houden we een wijnproeverij met twee top-wijnmakers: Niels Verburg (Luddite) en Willie de Waal (Scali). Dus wandel eerst door de Zaanse Schans, een unieke woon- en werkbuurt met musea, molens, winkeltjes, oude ambachten en restaurantjes. Tussen 14.30 en 18.00 uur hebben we een inloopproeverij naast het beroemde toprestaurant ‘De Hoop op d’Swarte Walvis’. Entree is gratis!

Meer informatie en inschrijven: www.winematters.nl/zaanseschans

Wijnproeven op chique
Niels Verburg én Willie de Waal zijn zondag 15 mei op kasteel Engelenburg om hun wijnen te laten proeven en daarna gaan we genieten van een culinair menu met bijpassende wijnen. Om 16.00 proeven we hun wijnen in de wijnkelder en na een opfrissing en aperitief gaan we om 19.00 aan tafel. Elke gang wordt door een of twee door de wijnmakers gemaakte wijn begeleid. Allemaal in de geweldige ambiance van het kasteel en de omliggende bossen.

Meer informatie en inschrijven: www.winematters.nl/Engelenburg

Wijnproeven als kenner
De laatste kans om de wijnen van Luddite en Scali te proeven samen met de wijnmakers is maandagavond 16 mei. Speciaal voor deze gelegenheid halen we wat oudere wijnen uit de vinotheek die we proeven naast de huidige oogstjaren. Dit is een echte masterclass, bedoeld voor kenners die het naadje van de kous willen weten. De serieuze proeverij begint om 20.00 in ons proeflokaal in Zaandam, ontvangst vanaf 19.30.

Meer informatie en inschrijven: www.winematters.nl/masterclass

21 mei
Extra Masterclass
met Bevan Newton Johnson. De serieuze proeverij begint om 20.00 in ons proeflokaal in Zaandam, ontvangst vanaf 19.30. Bijdrage pp € 15,-

NJ chardonnay 2005
NJ chardonnay 2006
NJ chardonnay 2007
NJ chardonnay 2008
NJ chardonnay 2009

NJ pinot noir 2005
NJ pinot noir 2006
NJ pinot noir 2007
NJ pinot noir 2009

NJ syrah-mourvèdre 2004
NJ syrah-mourvèdre 2006
NJ syrah-mourvèdre 2007

22 mei
WineMatters op Ontdek de Nieuwe Wereld met Bevan Newton Johnson. De twee wijnen van Julien Schaal zulen daar ook te proeven zijn. We hebben een paar vrijkaarten gekregen van de organisatie, dus stuur even een mail. Bevan geeft twee masterclasses, daarvoor dien je apart in te schrijven.

Geen opmerkingen: