vrijdag, juli 31, 2009

Gazpacho

Ik kreeg dit recept in de mailbox en op zo'n warme dag als vandaag lijkt me dit heerlijk. Drink er een koel glaasje Vonkelwyn of een gortdroge sauvignon blanc bij!

Voor 6 personen, voorbereiden: 10 minuten en 1 uur in de koelkast.

INGREDIËNTEN
1 plak Italiaans brood, zonder korst
1 middelgrote rode paprika, zonder zaden
1 komkommer, geschild en de zaden verwijderd
4 tomaten, grof gehakt
halve teen knoflook, in plakjes
3 theelepels citroensap
4 eetlepels extra vergine olijfolie + extra om te garneren
2 theelepels rode wijnazijn
2 theelepels balsamicoazijn
halve ui, grofgehakt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
een paar druppeltjes tabasco
6 ijsblokjes, om te garneren

Snijd het brood in dobbelstenen en draai deze fijn in blender of keukenmachine. Zet weg tot gebruik.

Snijd de helft van de paprika en komkommer in kleine blokjes om te garneren. Hak de rest grof en meng met de overige ingrediënten.
Pureer dit in een blender of keukenmachine, en haal door een grove zeef of vergiet om zaden en velletjes te verwijderen. Meng met het broodkruim, breng op smaak met zout, peper en tabasco en zet deze soep minstens een uur in de koelkast.

SERVEREN:
Verdeel de soep over 6 coupe's. Leg een ijsblokje in elk glas, verdeel de paprika-en komkommerblokjes erover en schenk er nog een sliertje olijfolie over en serveer.

Geen opmerkingen: