In de paar uur dat we onderweg waren hadden ze zich zenuwachtig voorbereid, een importeur komt langs! De enige 6 mooie glazen waren opgepoetst en uitgestald. Crackers en flessenwater in het dorp gekocht. Huis en winery aan kant. Bloempotten als spuugbakje op tafel gezet.
Het ijs was al snel gebroken toen ik in korte broek binnenkwam, dat kan best, het is tenslotte Afrika.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKc7I16VM-Lgzomp5hB16jeq_Vt3q3QGLMljVLdLUupkhZOQSqXOj-wC_nDEdppB8_P_aoMyNMK79ZJBSztsLKQ_bgkig66SypiC8AeIniqkT2KX0u72PGdgbEiBrWjp0t_MVl/s200/Bartholomeus+Klip+104.jpg)
De rondleiding in de wijnmakerij was snel klaar want het is klein. Een verbouwde garage, niets meer dan dat. Inderdaad een echte garagiste. Nu stonden de gebottelde flessen op elke beschikbare plekje, inclusief in het grote houten gistingsvat.
De wijnen zijn gemaakt van de beste percelen en oude stokken, het bekende verhaal. Maar de kwaliteit van de wijn bewijst dat het echt zo is.
Morgen verder.
2 opmerkingen:
Udo en dan niet om 6 uur 's avonds maar gewoon om 9,30 's morgens is de mening van:
Ruud. (en ook Hendrik denk ik):)
Zo is het maar net !
Een reactie posten