maandag, maart 03, 2008

Terugblik

Wat een avontuur, zelf wijnmaken aan de andere kant van de wereld. Wat een voorrecht om zoveel mensen te kennen die je gastvrij onthalen en helpen. Ophalen van vliegveld, blijven slapen, accomodatie, de was doen, adviezen: niets is te gek. Dat maakte onze week in Zuid-Afrika tot een aangenaam avontuur.

Tevoren had ik niet gedacht dat de druiven zo laat binnen zouden komen, achteraf is de timing perfect geweest. Zo konden we het hele proces meemaken: van plukken tot vergisten. Plukken (eigenlijk knippen) had ik nooit eerder gedaan, wel eens een uurtje voor de show, maar niet in het echt. Zwaar werk!

Het hoogtepunt was/is natuurlijk onze eigen vat wijn. Een plan dat ter plekke verzonnen is en waar we van Brendon alle medewerking voor kregen. De toevoeging van een kissie viognier is een gok, meestal geeft dat een aangename smaak aan een shiraz, maar zeker weten doen we het niet. Gelukkig gaan we in mei terug om de wijn te proeven en zal Brendon regelmatig update's geven over de ontwikkeling.

Geen opmerkingen: