In restaurant De Goede Gooier genoten we gisteren weer van lekker eten en mooie wijnen, dit was het menu:
Aperitief met verfijnde amuse
Simonsig Cuvée Royale 1999 Vonkelwyn
Terrine van licht gerookte parelhoenfilet en iets eendenlever geserveerd op een salade van witlof en gebakken paddenstoelen met een vinaigrette van hazelnoten
Groot Parys wooded Chenin Blanc 2006 Paarl én Newton Johnson pinot noir 2006 Hemel-en-Aarde Vallei
-----0-----
Gebraden filet en gebraisseerd boutje van Eemlands polder eend geserveerd met wildjus met gedroogde cranberry en gebakken groene kool
Newton Johnson syrah-mourvèdre 2004 Hemel-en-Aarde Vallei én Grangehurst pinotage 2001 Stellenbosch
-----0-----
Gepocheerde peer verpakt in gekruimeld roggebrood en bittere chocolade met een mousse van blauwe kaas
Grangehurst shiraz/cabernet sauvignon 2003 Stellenbosch
-----0-----
Koffie met kletskoppen en bonbons
Dat het gezellig was bleek wel, want voor we het wisten was het middernacht!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
De combinatie met het toetje was erg bijzonder: je zou toch niet denken dat een rode wijn zo mooi kan smaken bij een kaasmousse. Lees altijd dat kaas en witte wijn een betere combinatie is (en zo proef ik dat ook), maar dit was super! De lat voor de komende kerstdagen is hoog gelegd...
Een reactie posten