zondag, augustus 06, 2006
Hik
Gisteren heb ik op Haarlem Culinair gewerkt en de opmerkingen over een artikel over de hoge alcoholpercentages waren niet van de lucht. Helaas staat het artikel vol onzin, zoals dat 10 tot 11% alcohol gebruikelijk was in wijn. Dan praat je denk ik over 30 jaar gelden? Of Rosé met veertien procent alcohol is geen uitzondering meer, tsjonge daar moet je echt goed naar zoeken hoor. En dan nog? Als de wijn goed is wat zou het mij dan bommen of het 13, 14 of 15% is?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
Merkwaardig. Misschien drinken sommige mensen alleen 30 jaar oude wijnen? Ik dacht dat er een soort van grens was van hoeveel procent je kan bereiken door gisting zonder distillatie. Waar ligt die grens?
in de oude leerboeken staat 15%,maar tegenwoordig zijn er allemaal slimme gisten (nou ja ik bedoel slimme mensen hebben verbeterde gisten uitgevonden) en die kunnen wel 16 of 17% aan.
Een reactie posten