Twee dagen van huis geweest, twee diners. Hier is die van Kasteel Engelenburg. Leuk dat er drie Nederlandse wijnen gedronken werden!
Amuses:
Gillardeau oester met citroensuiker
Simonsig Cuvée Royal Brut, Stellenbosch, 2005, 12,5%
Rillette van gevogelte met ganzenlever en gelei van ‘Laibach’
Wijngoed Montferland ‘Bergherbos Johanniter, Achterhoek, 2008, 13,2%
Menu
Gekonfijte zuurkool met zacht gegaarde kabeljauw, kruimel van roggebrood en koude bouillon van rookworst
Rolly Gassmann ‘Oberer weingarten de Rohrschwihr’ Gewurztraminer, Elzas,Frankrijk, 2002, 13,5%
***
Licht gegrilde tongschar met couscous, zuidvruchten, langoustine staart en schuim van langoustine
Wijngoed Gelders Laren ‘Kus van Therese’ Solaris barrique, Gelderland, Nederland, 2009, 13%
***
Gemarineerde en geroosterde tonijn met sesam, soja, baby paksoi en sushi van witte wilde gamba
Kuhlman-Platz Pinot Gris, Elzas, Frankrijk, 2007, 13%
***
Crème van gevogelte met linzen, fijne groenten, gekonfijte fazant en verse truffel
Vivala Gran Reserva, Jumilla, Spanje, 2000, 13%
La Tulipe Merlot, Bordeaux, Frankrijk, 2008, 12%
***
Spoom van grapefruit, rozen en Vonkelwyn
***
Gebraden ossenhaas met geglaceerde kalfszwezerik, rode biet risotto, witlof, asperge en saus van rode biet
Château Mauvesin ‘Cru Bourgeois’, Moulis, Bordeaux, Frankrijk, 2000, 12,5%
Grangehurst ‘Private reserve’ shiraz/cabernet sauvignon, Stellenbosch, Zuid Afrika, 2005, 14,5%
***
Kaas assortiment:
Le Petit Doruvael
Roncal
Old Winchester
Wijngoed Gelders Laren ‘Kus van Therese’ Regent barrique, Nederland, 2008, 13%
***
Combinatie van kweepeer en Morbier met bleekselderij en Granny Smith
Newton Johnson ‘Bisous’ Noble Late Harvest Sauvignon Blanc, Hemel en Aarde Valley, Zuid Afrika, 2008, 12%
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten