dinsdag, juni 29, 2010

Lamlendig

Na een lichte vorm van lamlendigheid afgelopen weekend begint de energie weer terug te komen. Ik denk dat een combinatie van warmte en de restanten van een flinke verkoudheid ervoor zorgden dat ik niet veel zin had te werken. Ik had moeten bezorgen maar ik ben met Sabina naar een parkje gegaan voor een picknick. Ik had naar Taste of Amsterdam moeten gaan, maar deed het niet.
Vandaag staat op het programma: verhuisbriefjes schrijven, aanmaningen versturen, facturen maken, kast leegruimen, wijn bezorgen en wijnproeven bij Perswijn.

zondag, juni 27, 2010

Mullineux white

Gelezen op Jancis Robinson's website:

Mullineux, White 2008 Swartland
Super-talented new operation in South Africa makes the most of old bushvines in a recently revived region. Very complex blend for the money. Should age well too.

vrijdag, juni 25, 2010

Een normale werkdag

Vandaag zal een rustige werkdag worden en de komende week zal het niet veel anders zijn. In het licht van de aanstaande verhuizing heb ik geen activiteiten gepland en zijn er geen proeverijen. Maandag zal ik nog een nieuwsbrief versturen en dat is het dan.
Wat ga ik dan wel doen? Nu eerst de auto wegbrengen om uit te lijnen, hij trekt wat naar rechts. Op de fiets terug en dan achter de PC. Een verhaal over rosé schrijven wat in een rosé mixdoos gaat (25x6 van verkocht), orders invoeren in de administratie en speuren naar een opslag. Vanmiddag voetbal kijken (Porugal - Brazilië klinkt goed!) en vanavond hebben we een afspraak met de verkopers van ons nieuwe huis. Kennismaken en wat opmeten.

donderdag, juni 24, 2010

Groot Parys diner

Het diner en de voorafgaande proeverij bij De Goede Gooier met Groot Parys wijnen was succesvol. Goede opkomst en lekkere sfeer. Leuk om de nieuwe wijnen uit 2009 te kunnen proeven. Na ernstige vertraging komen die naar verwachting over drie weken aan.

Een plaatje van het diner, ik zit in het geruite hemd achterin.

dinsdag, juni 22, 2010

Lekkere lunch

Het leven is soms zo slecht nog niet. Vandaag lekker geluncht in de tuin van mijn ouders met Eric & Mariëtte.

Uitverkoop

Over een goede twee weken gaan we verhuizen, van Hoorn naar Koog aan de Zaan. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe opslagruimte in de Zaanstreek. Valt nog niet mee om iets geschikts te vinden en wat ook nog betaalbaar is.
Vooruitlopend heb ik wel alvast een magazijnuitverkoop gepland, dat zal zijn op zondag 11 juli van 13.00 tot 17.00.

zondag, juni 20, 2010

Anabelle


Maandag werd ze geboren: Anabelle Newton Johnson. 3,05 kilo schoon aan de haak, 47,5 centimeter (let op die 5 millimeter, kennelijk belangrijk als je zo klein bent). Aan het sms-berichtje van pa Gordon te lezen, zijn de kersverse ouders dolgelukkig. En bekaf...

Nagekomen foto's Niels Verburg



zaterdag, juni 19, 2010

De nieuwe auto

Niet nieuw, maar vijf jaar oud en 104.000 km op de teller. Ben er wel heel blij mee, er kan meer in en de deuren kunnen gewoon dicht. Over een paar weken WineMatters stickers erop en klaar voor de komende drie jaar!


donderdag, juni 17, 2010

zondag, juni 13, 2010

Rhône

Ik ben klaar voor mijn trip naar de Rhône, alleen nog even 1.000 kilometer overbruggen met de auto. Maar dan staan er vier dagen lang leuke bezoekjes en etentjes op het programma. Tijd voor verslag zal er niet zijn, de hele dag is volgepland met proeverijen. Woensdagnacht ben ik weer terug.

zaterdag, juni 12, 2010

Quiz

Doe mee met de Zuid-Afrika quiz op Perswijn! Wees niet ongerust, ik en mijn vader doen niet mee.

woensdag, juni 09, 2010

dinsdag, juni 08, 2010

Andere auto

Geef toe, de oude auto was echt aan vervanging toe. En de diefstal was het laatste zetje wat ik nodig had dus ik heb vandaag een andere auto gekocht:


Vanaf donderdag 17 juni mag ik erin rijden, eerst nog wat opknappen en een grote beurt. Belettering doe ik na de verhuizing begin juli. Blij dat dit eindelijk geregeld is!

Arts & Auto

maandag, juni 07, 2010

Diefstal

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Na mijn juichende bericht over de omzet nu een minder vrolijk bericht. Mijn bestelauto is leeggejat! Er zaten nogal wat dozen wijn in die ik had opgehaald en helaas had ik geen tijd ze in de opslag te zetten, dat zou ik vandaag doen. Volgens mij zijn er nu 140 flessen verdwenen. De vuile glazen van de laatste proeverij staan er nog wel in. Erg balen want de meeste flessen waren de speciale flessen met WK schroefdop van Groot Parys, en daar zijn er niet veel van beschikbaar. Heel vervelend en ik baal als een stekker!

zaterdag, juni 05, 2010

Plaaswerkerswyn

En de site is af en staat online, bestel maar bestel maar!

Flickr

Na een beetje puzzelen is het me gelukt foto's op Flickr te plaatsen. Deze zijn bedoeld voor de Plaaswerkerswyn site.

vrijdag, juni 04, 2010

+ 97%

Na een lange dag achter de computer (zonde van het mooie weer!) ben ik weer bij met de admin. Periode 4 en 5 moesten nog ingevoerd worden. Periode 4 is nipt beter dan 2009 ( € 360,- euro meer) maar dan periode 5! Mei is traditioneel 'slecht' omdat ik vorige jaren lang weg was op wijnreis. Dit jaar niet, dus dat bood extra kansen. Maar op geen moment heb ik het idee gehad dat de omzet... 97%!!! hoger is geweest dan vorig jaar. Cumulatief over 2010 is het nu 26% hoger :-)
Dat maakt het wel dat ik hypotheek-aanvraag die komende week de deur uit moet met vertrouwen tegemoet zie.

1500

Op deze vroege morgen zit ik de statistieken voor mijn website te bekijken. Elke maand heb ik zo'n 1500 bezoeken op de site, best wel veel. Dan weet je dat je het niet voor niets doet. Een site bijhouden is veel werk maar absoluut noodzakelijk!

Ik heb geen teller op de weblog, dus geen idee hoeveel mensen dit lezen. Dat er weinig reacties komen zegt niets heb ik wel geleerd.

donderdag, juni 03, 2010

De wedstrijd

Komende zondag staat er een wedstrijd op het programma: de Grand Prix Saint Hubert. Blind proeven van tien rode wijnen in een team. Dinsdag hebben we de laatste oefensessie gedaan en dat ging redelijk. Ik merk dat 's avonds proeven als je moe bent toch een stuk lastiger is dan gedurende de dag als je fit bent.
De dagen ervoor waren redelijk druk bezet met een bubbelfeestje op zaterdag, een wijnbeurs op zondag en bijkletsen (begeleid door mooie wijnen...)met Frank Jacobs op maandag.

dinsdag, juni 01, 2010

Favorieten bij Hubrecht Duijker

Van de website van Hubrecht Duijker geplukt:

Er heeft een nieuwe sessie plaatsgevonden van de Wijnclub Abcoude. Voor een uitverkocht huis – zo’n zestig deelnemers, meer ruimte was er niet – heb ik een proeverij gegeven van kwaliteitswijnen uit Zuid-Afrika. Het land niet alleen van de WK voetbal, maar ook het land waar Nederlanders de wijndruif hebben geïntroduceerd, halverwege de 17e eeuw. En waar Simon van der Stel het eerste commerciële wijndomein creëerde, Constantia. Een domein dat op den duur de ooit wereldberoemde, zoete Vin de Constance voortbracht. In Abcoude, locatie café-restaurant De Eendracht, werden acht wijnen geschonken. Uit reacties bleken de volgende favoriet te zijn:
. de verrukkelijke Simonsig Kaapse Vonkel 2008 die €13,95 kost bij www.winematters.nl;
. de knisperend frisse, Nieuw-Zeelands gestijlde Elgin Vintners 2009 Sauvignon Blanc à €8,95 bij dezelfde importeur;
Maar ook bijvoorbeeld de Newton Johnson Pinot Noir Felicité 2009 van €8,45.