maandag, mei 31, 2010

vrijdag, mei 28, 2010

Publiciteit

Gelezen in De Telegraaf:

Felicité Pinot Noir 2009,
Eilandia
Deze frisse pinot komt grotendeels uit Eilandia, iets meer in het binnenland van de Kaap. Toch is het hier koel genoeg voor deze fragiele druif. Een heerlijk zachte en soepele pinot met kruiden en een licht pepertje, kersen en aardbeien met kleine hint van zoet. Op zijn lekkerst na een uurtje koelkast.
8,95 euro, WineMatters

En op een internetsite over Mullineux:
The 2009 strawwine is 8%, over 11.5 acidity and roughly 460 g of residual sugar. It is one of the hedonistic and beautiful sweet wines I have ever tasted.
The colour is stunning being deep auburn. The nose is spellbinding with apricot, dripping with barley sugar, quince and a touch of lanolin. Wonderful balance on the unctuous palate but suffused with a degree of tension that so few sweet wines can pull off. Succulent apricot, caramel-coated apples, honey and tangerine on the mellifluous finish. Pure and vibrant. This is a nectar, an essensia. A lot of love went into the wine.

donderdag, mei 27, 2010

07:39

De telefoon gaat, de chauffeur van Bakker Logistiek. Hij is er over 20 minuten met vier pallets wijn. Dus nu ga ik razendsnel naar de opslag om ruimte te maken!

dinsdag, mei 25, 2010

Kaartjes ONW

Wie wil er as zondag naar de beurs Ontdek de Nieuwe wereld? Ik sta er met een standje en ik heb genoeg vrijkaartjes over. Stuur mij een bericht en we regelen het!

Niels Verburg

De vier dagen met Niels Verburg zijn omgevlogen, met allemaal goede ervaringen. Overal lekker druk en goede reacties van mijn klanten zoals deze:
"Allereerst onze complimenten met het voortreffelijk georganiseerde wijnmakersdiner in de Engelenburg gisterenavond.
Heel geslaagd, de groep niet te groot/niet te klein, voortreffelijk gegeten en gedronken."

Dat daar gelijk een bestelling bij zat is natuurlijk ook meegenomen!

vrijdag, mei 21, 2010

Heerhugowaard


Dit was het resultaat van een avondje wijnproeven met zeven mannen. Het was nog lang on rustig in Heerhugowaard...

donderdag, mei 20, 2010

woensdag, mei 19, 2010

Gratis wijnproeverij

Komende vrijdag heb ik een proeverij in De Melkweg. Vrij kort geleden georganiseerd en nu maar hopen dat er genoeg mensen op af komen. Dus plaats ik berichtjes op het prikbord, op Facebook, op Linkedin en nu hier.

Had je het nog niet gelezen?
In de Galerie van De Melkweg in Amsterdam houdt WineMatters een bijzondere inloop-wijnproeverij op vrijdagavond 21 mei van 18.30 tot 21.00. Niels Verburg presenteert er zijn Luddite shiraz, wij staan er met de wijnen van Newton Johnson en Elgin Vintners. In de Melkweg Galerie is er een foto-tentoonstelling van Cloete Breytenbach over de wijk District Six in Kaapstad.
De toegang is geheel gratis.
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@winematters.nl of te bellen met 06-18334966.

zaterdag, mei 15, 2010

Plaaswerkersrosé

Wat zijn ze mooi!

vrijdag, mei 14, 2010

Underground boerenmarkt

Geen idee of er ook wijn staat, maar wel mijn lieve vriendin met 20 potjes lemon curd. Komt dat kijken en proeven en kopen!
Wanneer: zondag 16 mei van 12.00 tot 17.00 uur
Waar: Downtown 75, Rokin (pijlen brengen je naar de juiste plek)
Meer info: http://koken.blogo.nl/2010/05/05/underground-boerenmarkt
(of google even op underground boerenmarkt)

donderdag, mei 13, 2010

Plaaswerkersrosé

Gisteren berichtte ik al over de binnengekomen pallets. Een daarvan was de Plaaswerkersrosé. Een rosé waar de opbrengst (lees winst) naar de Plaaswerkers van Groot Parys gaat. Die hebben het relatief goed, ze leven in redelijke huisjes (niet in krotten) maar ze hebben nog weinig van de wereld buiten Paarl gezien. Wij verwachten een goede 1.000 euro winst te maken door de verkoop van 570 flessen. Dat gaat komende september naar hun toe, persoonlijk door mij gebracht.
De website is nog niet klaar maar er kan wel gereserveerd worden, het gaat per doos van zes flessen voor € 45,- en maximaal twee dozen per klant. Ik verwacht dat de wijn binnen twee weken uitverkocht is, dus mail mij gelijk als je wat wilt hebben.

woensdag, mei 12, 2010

Opslag gevuld

Voor de Zuid-Afrika reis vlogen de dozen de deur uit en waren er iets van 15 wijnen uitverkocht. Dat moest allemaal aangevuld worden en zo kon het gebeuren dat er vanmorgen een vrachtwagen met 10 (ja echt t i e n) pallets voor de deur stond. Iedereen die wel eens bij mij in de opslag geweest is snapt dat dat niet past. Dus vier pallets afgestapeld en de rest naar binnen gepropt. Het past!
Maar dat was nog niet alles, er is nog meer onderweg. Ik schat dat op nog 4 pallets. Snel weer wat verkopen dus...

dinsdag, mei 11, 2010

Persbericht

Yvonne Pater brengt Zuid-Afrikaans kookboek uit.

Op 22 mei presenteert Yvonne Pater haar Zuid-Afrikaanse kookboek ‘Een reis door de lokale keuken van Zuid-Afrika’. Deze feestelijke gelegenheid vindt plaats in Café CharlieS in Hoorn. Yvonne zal het eerste exemplaar van haar kookboek overhandigen aan Niels Verburg. Niels Verburg is wijnmaker in Zuid-Afrika, met een Nederlandse achtergrond en op uitnodiging van WineMatters in Nederland. Wat: boekpresentatie ‘Een reis door de lokale keuken van Zuid-Afrika’ Waar: café CharlieS www.charlies.nl Adres: Dubbele Buurt 4, 1621 JV Hoorn Wanneer: Zaterdag 22 mei vanaf 21:30 uur
Het kookboek neemt je mee op reis door de lokale keuken van Zuid-Afrika. Van Zulu maispap in het oosten naar potbrood van de Nama op de grens met Namibië.
In 2002 pakte Yvonne Pater haar koffers en vertrok naar Zuid-Afrika om daar anderhalf jaar als SCORE vrijwilliger met de lokale bevolking te werken. Het land en zijn bewoners hebben haar gegrepen en nog steeds keert ze regelmatig terug naar het prachtige Zuid-Afrika.
Yvonne heeft tijdens haar verblijf in Zuid-Afrika veel bijzondere mensen ontmoet. Ms. Shongwe in Driefontein, Anna Maswanganyi in Olifantshoek, Mina in Lekkersing, haar Pakistaanse buurman in Nelspruit. Allemaal nodigden zij haar uit en gaven haar een nieuwe culinaire ervaring. Zij deelden hun manier van koken en hun speciale gerechten met Yvonne. Dat is een grote eer en daar is zij hen dankbaar voor.
Haar passie voor koken en voor Zuid-Afrika komt samen in dit boek. Inmiddels heeft ze haar eigen onderneming BOOK-A-COOK opgezet en organiseert ze onder andere Zuid-Afrikaanse kookworkshops (http://www.book-a-cook.nl).
De gerechten die Yvonne tijdens haar verblijf en haar reizen door Zuid-Afrika heeft verzameld, wil ze graag met je delen. Zodat ook jij kan genieten van de rijke smaken die het mooie en veelzijdige Zuid-Afrika te bieden heeft.

Door de aanschaf van dit kookboek steun je Ms. Shongwe en haar gezin, de gastfamilie waar Yvonne verbleef tijdens haar vrijwilligerswerk in het dorp Driefontein.

Titel: 'Een reis door de lokale keuken van Zuid-Afrika', 64 blz.
Uitgever:. TO4press i.s.m. BOOK-A-COOK
Auteur: Yvonne Pater
Prijs: € 14,50
ISBN: 978-90-815527-1-4
Bestellen: http://www.book-a-cook.nl

Voor meer informatie:

Yvonne Pater
tel. nummer: 06 278 817 18
e-mail: info@book-a-cook.nl
website: http://www.book-a-cook.nl

zondag, mei 09, 2010

234

Ben weer terug na een schitterende maar intensieve reis door het mooie Zuid-Afrika. Er was geen tijd voor postings en updates want was was deze groep lekker bezig! Van vroeg in de morgen (Vonkelwyn) tot diep in de nacht lekker eten en drinken. De teller is na 11 dagen blijven staan op 234 verschillende Zuid-Afrikaans wijnen. Voor een deel geproefd en voor een groot deel gedronken. Daarmee is er meer geproefd dan de vorige groep die op 232 is blijven steken!

dinsdag, mei 04, 2010

Shiraz

Uitspraak van Niels Verburg tijdens een diner in Stellenbosch:
You drink Shiraz,
You piss Pinot Noir

Cheers to that!