woensdag, april 28, 2010

Alles mee?

Je gaat naar Zuid-Afrika en neemt mee:
wijn
drop
saté-saus
kaas
pannelappen

oh ja, ook nog kleren en een foto-camera.

Ik ben er klaar voor en stap iets na zeven uur op de trein.

dinsdag, april 27, 2010

Vonkelwyn!

We hebben zojuist een huis gekocht! We zijn tevreden met de prijs en de verkopers kennelijk ook. Begin juli verhuizen, dat is wel heel snel. Maar vanavond eerst een flesje Cuvée Royale soldaat maken: hieperdepiep!

Check in

Laatste dag! Geheel tegen mijn gewoonte in heb ik een 'to do' lijstje gemaakt en daar staan 19 dingen op. Te beginnen met het om 08.00 in ontvangst nemen van een zending wijn, 1200 flessen van Newton Johnson. En inchecken, dat ga ik nu proberen.

Zag gisteren dat de weersverwachtingen zeer goed zijn voor Kaapstad:
Thursday: Cloud on the mountains 14°c / 24°c
Friday: Partly cloudy 13°c / 25°c
Wel met het bekende straffe windje. Wellicht moeten we dan vrijdag de Tafelberg op ipv donderdag?

In het weekend gaan we iets meer het binnenland in:
Saturday 01/05 Clear skies 10°c 24°c
Sunday 02/05 Clear skies 7°c 27°c
Zie ook de lekkere frisse nachten!


Nu inchecken.

maandag, april 26, 2010

Een dag als vandaag

De administratie is zo goed als gedaan, vandaag staat in het teken van Magister Vini. We hebben een begeleidingsdag in Maarn en gaan wijnproeven olv Frank Jacobs en krijgen les in vinificatie van Karel de Graaf. Op de heenweg geef ik heel vel orders af aan mijn vader die ze gaat bezorgen. Op de terugweg ordertje bezorgen en eten bij mijn zus en kijken of mijn oude printer het bij haar wel doet. Dan Sabina ophalen van Schiphol die terugkomt van een persreis in Navarra. Zo rond 23.00 weer thuis, lekker gevuld.

vrijdag, april 23, 2010

Klaar

De administratie is zo goed als bijgewerkt. Alleen nog aanmaningen sturen, er staat voor ongeveer € 10.000,- open aan betalingen die al binnen hadden moeten zijn. Schaam jullie!
Voor de zekerheid doe ik dat morgen, ben nu te moe en dan ga ik ietwat pissig mailen.

Spannend

Nee niet dat ik nu 6 bestellingen ga wegbrengen maar ik heb wel net een bod geplaatst op een huis in Koog aan de Zaan. Flink lager dan de vraagprijs. Ben benieuwd naar tegenbod!

Kom je Niels een handje gaven?


Nou ja handje, zeg eerder hand. Niels is een flinke vent, net als zijn shiraz.
Je kan hem ontmoeten en zijn nieuwe oogst 2006 drinken.

In Hoorn de dag voor Pinksteren en in Brummen op tweede Pinksterdag.

donderdag, april 22, 2010

Drastische maatregelen

We laten ons niet kisten door haperende internetverbindingen, een wasmachine die alleen nog ratelt en niet wast, een droger die rode lampjes knippert en een printer die niet print. Afgelopen dagen is hier een nieuwe WIFI-router gekocht en aangesloten, een wasmachine annex droger-mannetje met gouden handjes langsgeweest en ik heb een giga-printer gekocht die ik nu ga neerzetten. Wat euros armer maar we kunnen weer werken en wassen!

Oh ja, ondertussen zijn we voor de tweede keer in ons mogelijke nieuwe huis geweest en hebben daar vanmorgen een bouwkundige keuring laten uitvoeren. Bij de gemeente Zaandam navraag gedaan naar de funderingsproblematiek en advies ingewonnen bij een paar mensen. Gaan we een bod doen of niet?

Update printer:
Hij doet het! Mijn desktop via USB-kabel en de laptop van Sabina via WIFI. Ben trots op mezelf...

woensdag, april 21, 2010

Bijna weg

Nog een week tot vertrek naar het mooie Zuid-Afrika. Kreeg vandaag bericht dat we onze vaste chauffeur Donald weer krijgen, daar ben ik blij mee. De meeste dingen zijn ook voorbereid en anders gaan we improviseren. Nu nadenken over korte broek, zonnebrand en zonnebril.

Printer

Het is voor vandaag mooi geweest, de printer doet het niet meer op onverklaarbare wijze. Kan geen facturen printen en de wijnlijst voor de studenten morgen ook niet. Pfwoeh, stomme computer!

dinsdag, april 20, 2010

Leuk, maar druk

Er gebeurd heel veel op zakelijk en privé-vlak. Veel leuke dingen, maar wel druk. De ene na de andere proeverij en de wijn vliegt de tent uit. Het eerste kwartaal is geweldig verlopen, de omzet is 22% gestegen!
Ondertussen zijn we op huizenjacht en proberen we een hypotheek te krijgen. Oh ja, de BTW aangifte moet ook en de aangifte 2009 schreeuwt om aandacht.
Nog maar een week en dan zit ik in Zuid-Afrika en moet alles af. En dan komt er net weer een leuke order uit Finland! Nu 80 flessen, iets minder dan vorige keer maar toch leuk. Dagen vliegen voorbij en ik krijg niet meer dan 14 werkuren in een dag...

zondag, april 18, 2010

Wijnkronieken

Gelezen op Wijnkronieken:
Deze beurs was er eindelijk ook eens gelegenheid om met het indrukwekkende assortiment van Winematters kennis te maken. Udo Göebel is al wat langer een grote bekende onder de kleine importeurs, maar afgezien van zijn Lammershoek Roulette 2004 en een Chenin Blanc van Groot Parys, Die Tweede Droom, had ik nog niets geproefd. Opnieuw was ik onder de indruk van de Roulette, een prachtige Rhone-blend, maar ook bijvoorbeeld van de 'simpele' Vansha 2009 van Ridgeback, uit Paarl, of the Felicité 2009 van Newton Johnson, een Pinot Noir uit Walker Bay/Hermannus, een van de koelste gebieden van Zuid-Afrika.

zaterdag, april 17, 2010

Ik lijk wel gek

Alles voor de opleiding. Gisteravond om 01:00 naar bed na een leuke proeverij in Dordrecht en net om 06.00 opgestaan om naar Stamford UK te rijden (!) voor een unieke proeverij. Wat voor wijnen staat op het prikbord. Dankzij de IJslandse vulkaan kunnen we niet vliegen en om het niet te missen rijden we via de kanaaltunnel erheen, zo'n 1200 km heen en weer. Nu komt de net nieuw aangeschafte TomTom erg van pas. Fingers crossed voor een plekje in de trein!

vrijdag, april 16, 2010

donderdag, april 15, 2010

Felicité Pinot Noir 2009

Check this: http://www.foodtube.nl/video/973/Wijndagboek-6-april-2010

Leuk!

Krijg net een leuk telefoontje, ik heb een nieuwe opdracht binnengesleept! Voor Schretlen & Co ga ik wine & dine-avonden bijwonen. Als Vinoloog dan, niet als vermogende klant. Regelmatig schuif ik dan aan bij een goed restaurant en ga dan wat vertellen over de wijnen die de klanten meenemen. Uiteraard smikkel ik dan wat mee en proef een slokje van de meegenomen wijnen. Erg leuke opdracht!

23.000

Twee dagen geleden gebeurde waar ik al een tijd bang voor was: de computer startte niet meer op. Nu staat er al een paar maanden een nieuwe PC maar ik had geen tijd om die in te richten. Gelukkig kreeg ik het oude PC'tje gisteren weer aan de praat en nu durf ik hem niet meer uit te zetten. Belagrijke bestanden staan nu op de harde externe schijf en ben de de mailbox aan het doorploegen. Hoe vind je belangrijke mails tussen 23.000 verzonden emails?
Heb nu besloten alles weg te gooien van voor 2009, dat karweitje kost me nu al een half uur...

maandag, april 12, 2010

Grootse wijnen


Dag een van de wijnbeurs in Rotterdam is succesvol verlopen. Zo'n 650 bezoekers en een goede sfeer. Onze tafel was direct vanaf 12.00 druk en dat duurde eigenlijk tot het einde en iets later. Veel directe bestellingen krijg je nooit op beurzen, we zullen het meer moeten hebben van naamsbekendheid en eerste kennismaking met eventueel nieuwe klanten. En gelukkig waren er ook veel bestaande klanten die even langskwamen.
Concrete stand tot nu toe: vijf bestellingen voor ongeveer € 1.000,-. Eens kijken hoe het vandaag zal gaan.

vrijdag, april 09, 2010

Betrapt op Google Streetview

Zelfs op mooie zonnige dagen moet uw wijnleverancier keihard werken. Zegt 'ie. Maar een blik op het nietsverhullende programma Google Streetview brengt de waarheid aan het licht. Op een mooie doordeweekse dag (dat zien we aan alle lege parkeerplekken onder het huis) zijn bij één huis de ramen en deuren open om de zomer binnen te laten. En op het balkon, even inzoomen, wat zien we daar?

donderdag, april 08, 2010

Mullineux 2009

Na enig aandringen heb ik het volgende bereikt bij Chris Mullineux:

Yes, you will be the first world wide to import the 09 White and the 09
Straw Wine! They will get the wines in Norway 3 weeks after you, and in
the UK 4 weeks after you!


Daar ben ik heel blij mee! De 2008 straw wine was snel uitverkocht en de 2008 White hou ik een beetje achter om te voorkomen dat het uitverkocht raakt. Begin juni staat die ook nog in Arts & Auto.

dinsdag, april 06, 2010

Geef terug!

Na alle succes van afgelopen week is het wel erg leeg in de opslag. Vele wijnen zijn op of bijna op. Voorraadbeheer is op dit moment mijn grootste zorg, niet of ik wel voldoende verkoop. Een luxe-positie maar het geeft wel kopzorgen. Wie krijgt wel en wie niet en aan wie kan ik reeds geleverde wijnen terugvragen :-)
Donderdag komt er gelukkig weer een en ander binnen, 1680 flessen om precies te zijn. Maar daar zit nog geen Scali of Elgin Viognier bij, dat gaat nog zes weken duren...

maandag, april 05, 2010

Pallet wijn

Ook met de Paasdagen wordt er hier gewoon gewerkt. De bult aan bestellingen van afgelopen dagen moet verwerkt worden. Vanmiddag ga ik naar mijn ouders en neem zo'n 240 flessen mee die mijn vader gaat uitrijden. "Doe je zelf ook nog wel iets?", vraagt Sabina. Jazeker, ik ga ook nog het nodige uitrijden komende dagen, ik schat 210 flessen. En dan staan er nog 10 dozen voor de koerier klaar. Alles bij elkaar een pallet wijn, april is goed begonnen!

zondag, april 04, 2010

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Als je zes bestellingen wilt uitrijden op onbekende adressen en je navigatie geeft alleen witte lichtflitsjes dan zit het tegen.
Als een klant speciaal voor mij uit Antwerpen komt rijden, de kofferbak volgooit voor een dikke duizend euro dan zit het mee.

Prettige Pasen!

vrijdag, april 02, 2010

Soms zit het tegen en soms zit het mee

In februari zat het tegen met het auto-ongeluk en bijbehorende schade. Vandaag zat het mee met een succesvolle nieuwsbrief en vooral veel bestellingen nav een fijn artikel in De Telegraaf.

Via de mail, telefoon en website stroomden de orders binnen en ik heb voor enkele duizenden euro's wijn verkocht. Klein nadeeltje: de Scali pinotage 2006 is nu op!

Het laatste

Het einde was natuurlijk niet het einde maar gewoon 1 april :-)
Het huis is trouwens wel verkocht en daar zijn we blij mee!

Waar wel een einde aan komt is de aanvoer van Buck's Ridge syrah/mourvèdre. Sue en Brendon hadden al besloten te stoppen met wijnmaken en door te gaan met olijfolie. Nou dacht ik ruim voldoende te hebben ware het niet dat ik aan een (zakelijke) klant 90 dozen van 12 verkocht heb. Dus ik snel bijbesteld maar wat bleek? Er zijn 50 dozen verdwenen uit de voorraad van Sue en Brendon. Het blijft tegenzitten voor hen. Daarmee bleven er nog 75x12 over en die heb ik allemaal besteld. Half mei is dat er weer (het is nu op bij mij) en dat is dan echt het laatste.

donderdag, april 01, 2010

Het einde

Het is een moeilijke beslissing geweest maar gisteren is ons woonhuis eindelijk verkocht en dat maakt het wat makkelijker. We pakken de boel in en stoppen ermee in dit kikkerlandje. Op naar Zuid-Afrika, naar de zon, lekker eten en goede wijn. We gaan ons geluk beproeven in het maken van wijn en de schrijverij. Het waren drie mooie jaren! Lopende zaken maken we nog af maar dan is het mooi geweest, dank voor het meelezen en de klandizie en tot in Zuid-Afrika?