dinsdag, oktober 30, 2007

Houten berg

Vandaag is er een berg lege houten kisten binnengekomen waar je U tegen zegt. Twee pallets, ongeveer 400 stuks. Die staan nu tot op plafondhoogte gestapeld in de opslag. Waarom? Voor de te verwachten stroom eindejaarsorders met lekkere wijn in fraaie houten kistjes!

maandag, oktober 29, 2007

Wijnstudiereis

En sinds vandaag is de wijnstudiereis ook bekend: van 13 mei tot en met 23 mei. Het goede nieuws is dat er al twee boekingen zijn en dat binnen een paar dagen!

vrijdag, oktober 26, 2007

wijnliefhebbersreis

Eindelijk is alles bekend voor de nieuwe wijnliefhebbersreis. Het wordt een groepsreis met maximaal 12 liefhebbers van 29 april tot en met 8 mei 2008. De eerste uitnodigingen zijn verstuurd, nu maar kijken hoe de belangstelling is. Veel mensen hebben hun interesse getoont, maar tussen interesse en boeken zit nog altijd een verschil. Maar als ik er mee bezig ben wou ik dat het al eind april was: ik wil weer naar de zon, lekkere wijn en aardige mensen!

dinsdag, oktober 23, 2007

Smaak...mmmmm

Als je zelf geen tijd hebt om te schrijven zijn er altijd nog anderen die over je schrijven: op smaak.blogo.nl staat een artikel over WineMatters.

maandag, oktober 15, 2007

Wacky Wine Weekend

Wat een weekend! Ik heb wel eens gehoord van een Wacky Wine Weekend en dit leek er sterk op. Zaterdag Bevan Newton Johnson van het vliegveld gehaald en we gingen vrijwel rechtstreeks door naar het restaurant voor het wijnmakersdiner. Een select groepje, totaal 14 mensen, maar dat relatief kleine aantal maakte de sfeer des te beter. Bevan vertelde met passie over zijn wijnen en dan smaken ze des te beter. Na afloop een paar leuke orders ontvangen. En dan gisteren, tsjonge wat een mensen zijn er geweest. Ik schat tussen de 70 en 80, waardoor het af en toe dringen was voor de proeftafels. Dit was samen met Club Africa georganiseerd en we hebben de volgende wijn-spijsreis bekend gemaakt. Er is veel serieuze belangstelling voor en ik heb er alle vertrouwen in dat we twee reizen volkrijgen in mei 2008. Er zijn ook al serieus belangstellenden voor een reis september 2008: gaaf. Helemaal vrolijk werd ik vanmorgen na het optellen van alle orders afgelopen weekend, al het werk heeft ook echt wat opgeleverd: heerlijk!

zondag, oktober 14, 2007

foto's 1 jaar Winematters



Winematters 1 jaar

Udo en Sabina zijn vanmiddag hard aan het werk om officieus het 1 jarig bestaan te vieren met een proeverij. Wij hebben het echter hier in Zuid Afrika al officieel gevierd op 24 september. Op nationale braaidag bij Joseph, zijn Zuid Afrikaanse maatje, met nog een aantal vrienden. Lekker braaien, maar natuurlijk eerst gestart met een glaasje sjampoepel!
Drie mensen die elkaar nu heel goed kennen en dat door het feit dat Udo de guts had om zijn droom waar te maken! Gefeliciteerd Eric en Mariette.

zaterdag, oktober 13, 2007

Meneer van Riemsdijk


Het is lekker hectisch met een bezoek aan de MEGA tasting in Londen, veel bestellingen, een wijnmaker over, proeverij en diner dit weekend. Maar dat alles wordt overschaduwd doordat gisteren de opa van Sabina is overleden. Pfwoeh, narigheid en leuke dingen wisselen elkaar snel af.

Opa was 86 en hield van een glaasje rode wijn voor én bij het eten. Goed voor je hart en bloed, ik weet zeker dat het hem de afgelopen 10 jaar gezonder heeft gehouden. Maar een zwak hart blijft een zwak hart en die kan het op een gegeven moment opgeven. Tot het laatst toe had hij trek in lekker eten en een tweede bordje ging er altijd wel in. Een gezellige vent waar we met plezier op bezoek bij gingen. Opa: we missen je nu al.

vrijdag, oktober 05, 2007

Londen

Weinig geschreven de laatste dagen, weinig tijd en weinig zin. Het grootste deel van de kisten is weg, een deel moet nog omdat we te kort brieven hadden die erin moeten. Verder wat bestellingen uitgereden, wat administratie gedaan en proberen genoeg mensen te vinden voor de proeverij en diner van volgende week. Vooral het diner is moeizaam, ik kan nog wel wat deelnemers gebruiken. Morgenavond doe ik samen met Sabina nog een proeverij in Zwaag en zondag vertrekken we naar London. Daar is op maandag en dinsdag een grote wijnbeurs en die gaan we bezoeken. De dag ervoor en erna is bedoeld om wat van de stad te zien.