woensdag, mei 30, 2007

Lijnenspel (foto Wim de Leeuw)


De beroemdste chef van Afrika

Zo af en toe komen herinneringen aan de reis boven, gisteren mailde Gert-Jan twee foto's uit Zuid-Afrika. Wat een geweldig etentje was het bij LQF en wat had Margot Janse lekker voor ons gekookt. Niet voor niets is LQF tot beste restaurant van het continent uitgekozen!




dinsdag, mei 29, 2007

Plop!

Vandaag is mijn huis leeg overgedragen (ja de kelderbox met wijn is ook leeg) en ik ben diverse vergeten toppertjes tegengekomen, daar kan er straks best eentje van open.Vanavond ga ik eerst het restje Simonsig Vonkelwyn rosé leegdrinken, de notaris, kopers en in mindere mate de makelaar keken ietwat vreemd toen ik een koude fles en 5 glaasjes uit mijn tas toverde :-)

zondag, mei 27, 2007

Nieuw: WineMatters dieet

Binnenkort nieuw in ons assortiment: het uitgekiende WineMatters dieet. Het enige dieet dat in de dagelijkse realiteit van iedere wijnhandelaar is in te passen, met praktische oefeningen en verbluffende resultaten. Wijn mag niet worden gedronken, alleen geproefd, om zo de dagelijkse input aan calorieën te verlagen. Geef een proeverij en balanceer uren van de ene op de andere voet: een geweldige workout voor been- en rugspieren! Beginners starten met het tillen van dozen met zes flessen wijn. Bent u een gevorderde WineMatters-dieetadapt: pak de dozen met twaalf flessen en til ze in de bus. Traplopen met grote kratten lege glazen versterkt zowel de triceps en biceps als de beenspieren. En natuurlijk: tijd om te eten is er niet. De perfecte oplossing voor ieder figuur dat zwaar te lijden heeft gehad onder drie weken onbeperkt schranzen in Zuid-Afrika.
(De overgang van vakantie naar werk valt een beetje tegen...)

zaterdag, mei 26, 2007

Weer thuis

Het mooiste zou zijn als ik nu een bondige samenvatting schreef over de afgelopen weken, maar er is zoveel gebeurd! Een geweldige reis moet een groep wijnfanaten, een werk-vakantie met heerlijke nieuwe wijnen en een paar dagen echt vakantie met zonnig weer en lekker eten. Dat is de wel heel korte samenvatting...
Een paar foto's die de sfeer een beetje weergeven:





De handen van Willie en Tania de Waal van Scali


woensdag, mei 23, 2007

Walvis weg

De zee deint en de golven beuken op de rotsen. Gelukkig zien we dat niet vanaf een boot (zeeziek!) maar vanaf de kant. En hoe we ook de horizon afspeuren, er is niet een grote vin of spuitfontein te zien. Vanavond drinken we de laatste fles in Zuid-Afrika (Lammershoek Roulette 2005) en nemen we afscheid van Schulphoek en de Hemel-en-Aarde-Vallei. Kennelijk moeten we toch over een half jaar terug naar Hermanus om de walvissen voor de kust te zien...

woensdag, mei 16, 2007

Winter! Koud!

Het is winter in Zuid-Afrika, gastheer Jeremy Walker (Grangehurst) had een dikke fleece uit de kast getrokken. Mensen, het is koud! De farmwerkers hebben warme wollen mutsen op en coltruien onder hun overal. Zijn vrouw Mandy kijkt vreemd naar Udo's korte broek en mijn t-shirtje. Tja, wij vinden 25 graden, zonneschijn en een strak blauwe lucht gewoon niet zo heel erg fris...

dinsdag, mei 08, 2007

Pluk uit het wijnrek

Udo zit veilig aan de andere kant van de wereld, ik sta twijfelend voor het wijnrek. Als een kind in de snoepwinkel: zal ik dit, zal ik dat? En op die fles ligt veel stof, die is vast duur... Gisteravond koos ik, geïnspireerd door de foto, voor de chenin blanc 2006 van Groot Parys, unwooded. Na een paar uurtjes in de koelkast plopte de vinolock en was het genieten van fris, schoon, zuiver, bloemig wit. Net zo fris als het Hollandse weer, jammer genoeg.

maandag, mei 07, 2007

zondag, mei 06, 2007

In de sterren

Ondertussen gaat het in Nederland gewoon door. En hoe! Sla de nieuwe Perswijn open en lees: "Black Oystercatcher 2006, Elim: passievrucht, sap, exotisch, frisheid, open, mooie zuren en diepte. ****(*)" Ook Elgin wordt genoemd: "Elgin Vintners 2005, Elgin: stevig en droog, peer en appel, grapefruit, lychee, zuren en sap, lekker. ****" En Amehlo: "mintig, boenwas, honing, al wat aan de gerijpte kant, wel krachtig, rijk. ***"
Helemaal niet slecht. Bestellen, jongens!

Zo, die zijn weg

Udo en zijn groepje trouwe klanten rijden door Zuid-Afrika. In dat gekke land drinken ze Vonkelwyn bij het ontbijt, dineren ze in winebars en hebben ze een berg die tafel heet. Het is echt de andere kant van de wereld! En hoe zou je dit verklaren? (Eggo van Leusden, bedankt voor de foto!)

woensdag, mei 02, 2007

Ingepakt

Nog een beetje stress, de laatste dingen regelen. Auto is opgehaald nadat die panne had, foto gemaakt voor mijn column in Smaak, waterbed verhuisd, proeverijen geregeld voor tijdens de wijnreis en voor vlak erna, wasje draaien, boodschappen doen, koffer pakken en... de camera opladen. Kwam nog een paar foto's tegen van de wining&dining avond:





Misschien kan ik af en toe verslag doen tijdens de reis, anders tot over een paar weken!






dinsdag, mei 01, 2007

Nog twee dagen

Over twee dagen vertrek ik met de groep naar Zuid-Afrika. Wat voor te bereiden was is gedaan en wat mij betreft kunnen we! Zaterdag toch nog snel even een mailing verstuurd, maar er komen weinig reacties, de timing was ook minder gelukkig zo vlak voor koninginnedag en schitterend weer, wie zit er nou achter de computer? Nou ja, ik in ieder geval wel.
Op het prikbord en andere wijnsites gebeurd vrijwel niets, maar daardoor heb ik even tijd gehad bij te lezen over de Persoontjes die naar Spanje verhuizen. Wat een avontuur, daarbij valt mijn verblijf in Zuid-Afrika in het niet.